Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hancko má rovnaký problém ako Nadal, priletel za ním doktor, ktorý liečil tenistu: Ubíja ma to!

PRAHA - Po skvelej sezóne úvod tej novej vynecháva. Dávid Hancko priznal, že ho trápi rovnaký problém ako španielskeho tenistu Nadala - lieči ho rovnaký doktor
Zdroj: 35553
Zdieľajte:

Dávid Hancko sa v uplynulej sezóne presadil do základnej zostavy Sparty Praha. Vytvoril skvele fungujúcu stopérsku dvojicu s krajanom Lukášom Štetinom. Darilo sa aj klubu, ktorý vyhral trofej v domácom pohári.

Po sezóne sa riešila Hanckova budúcnosť. Sparta nemala 6 miliónov eur, aby ho vyplatila Fiorentine na trvalý prestup. Napokon sa obe strany dohodli na predĺžení hosťovania o jeden rok a výrazne sa znížila opcia na prestup.

Hancko o zranení: Ubíja ma to!

No ako to už býva, po hodoch býva bolenie brucha. Po vydarenom období Hancko prežíva ťažké chvíle. Pre problémy s kolenom nemohol zasiahnuť do diania v úvode novej sezóny. Chýba Sparte Praha v úvode českej lige a nemohol s ním počítať ani Pavel Hapal v reprezentácii v úvodných dvoch zápasoch Ligy národov s Českom a Izraelom.

„Po sezóne som dostal injekciu do kolena, na ktorú moje telo nezareagovalo dobre. Moja šľacha odvtedy nie je na tom tak, ako si predstavujem. Bohužiaľ, trápia ma bolesti. Niekoľkokrát som sa skúšal vrátiť, ale stále sa necítim natoľko dobre, aby som mohol pomôcť mužstvu. Ubíja ma to, lebo nemôžem nadviazať na svoju jarnú výkonnosť. Po dvoch tréningoch sa mi poranené miesto zakaždým rozdráždi. Momentálne nie som v stave, ktorý by mi umožnil zasiahnuť do súťažného zápasu," opísal Dávid Hancko svoje problémy pre šport.sk.

Prečítajte si aj

Duda v stredu absolvuje lekársku prehliadku, stane sa súčasťou výmeny v Bundeslige

Slovenský obranca prežíval ťažké chvíle pri sledovaní dvojzápasu reprezentácie v Lige národov. Radosť v ťažkom období rekonvalescencie mu robia aspoň spoluhráči zo Sparty, ktorý vstup do sezóny zvládli na výbornú - po troch kolách je lídrom českej ligy, vyhrala všetky tri zápasy s celkovým skóre 12:3.

Hancko nevie definovať, kedy by sa mal vrátiť späť do hry.

„Ťažko povedať. Urobím maximum, aby to bolo čím skôr. Nechcem si stanovovať nejaké dátumy. Ak by sa to nepodarilo, mohlo by ma to samého ubíjať. Snažím sa len plniť si svoj denný plán a myslieť na odpočinok.“

Hancko má rovnaký problém ako Nadal

Nie je tajomstvom, že Hanckovou priateľkou je česká tenistka Kristýna Plíšková. Práve tá mu pomohla kontaktovať fyzioterapeuta Michala Novotného, ktorý má medzi športovcami výborné renomé. Špecialista pomáhal napríklad španielskemu tenistovi Rafaelovi Nadalovi pri jeho problémoch s kolenami.

„Pracuje na Tenerife a nie je vôbec jednoduché mať ho k dispozícii v Prahe. Som rád, že za mnou prišiel a pomáha mi. Moja diagnóza znie chronický zápal predkolennej šľachy. Pomáhal aj tenistovi Rafaelovi Nadalovi, ktorého trápi ten istý problém a často hrá s podlepovanými kolenami. Rovnakú výbavu nosím na zápasy aj ja, ale pod štulpňami ju nie je vidieť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články