Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pre trénera som bol vzduch, mamička s kočíkom predo mnou utiekla na druhú stranu ulice

SOUL - Kórejské pôsobenie s trpkou príchuťou - domáci sa ho báli, keď niekam vošiel všetci stíchli, mamička s kočíkom pred ním utiekla na druhú stranu ulice!
Zdroj: 18601
Zdieľajte:

Ákos Szarka začiatkom roka prestúpil do Kórejskej republiky, podpísal kontrakt s miestnym druholigistom FC Suwon. V lete sa však rozhodol ukončiť spoluprácu. Chýbala mu rodina, ale dôvod bol aj futbalový.

„Šancu som nedostával. Viac som sedel na lavičke a vedenie mi navrhlo rozviazanie spolupráce. Súhlasil som s tým," priznal Szarka pre šport.sk.

Iný kraj, iný mrav, hovorí sa. Szarka bol zaskočený životom v 52-miliónovom štáte, inou kultúrou a tiež jazykovou bariérou, keďže angličtina sa v týchto končinách príliš nenosí. V Kórejskej republike zažil niekoľko kuriozít.

Kórejské kuriozity

„Na modernom štadióne sme nemali spoločnú šatňu. Prezliekali sme sa v menších miestnostiach v skupinkách po troch či štyroch a každý tam mal posteľ. Fungovali sme tak aj pred zápasmi."

Prečítajte si aj

Nová etapa prichádza! Milan Škriniar oznámil skvelú novinku

Ákos Szarka je neprehliadnuteľný aj v našich končinách. S takmer dvojmetrovou výškou, tetovaniami a veľkou bradou. No v Kórejskej republike, medzi drobnými Aziatmi, vzbudzoval doslova hrôzu.

„Bol som odlišný, navyše s výraznou bradou a tetovaním. Cítil som to na uliciach, v reštaurácii. Keď som otvoril dvere, v miestnosti to stíchlo a videl som, ako si ma pohľadmi premeriavajú ako nejaké stvorenie, ktoré nikdy nevideli. Na verejnosti sa mi stal aj jeden negatívny zážitok. Keď ma zazrela mamička s malým dieťaťom, rýchlo utekali cez cestu na druhú stranu, aby nemuseli okolo mňa prejsť. Bolo to nepríjemné."

Nie práve príjemný zážitok zažil Szarka aj s trénerom. Namiesto rozlúčky v posledný deň útočníka absolútne odignoroval.

„V posledný deň okolo mňa chodil bez slova, ani sa na mňa nepozrel. Bolo z jeho strany cítiť určitú antipatiu voči mojej osobe, akoby som bol pre neho vzduch.“

Pokračuje v Maďarsku

Po nie práve najpríjemnejšej skúsenosti s kórejským futbalom sa Ákos Szarka rozhodol vrátiť do dobre známych končín. Dohodol sa s Kaposvárom - tímom, ktorý v lete zostúpil z najvyššej maďarskej ligy. Szarka podpísal dvojročný kontrakt, no do zápasového diania zatiaľ nezasiahol.

„Stále neprišli potrebné papiere z kórejskej strany, hoci som v Kaposvári už dva mesiace. Odohrali sme sedem kôl, ja iba trénujem, zápasy sledujem z tribúny a stále čakám," dodáva.

Szarka v minulosti hrával za Petržalku, Slovan, Dunajskú Stredu, Senec a maďarský Diósgyor či FC Gyor.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články