Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Szarka definitívne opúšťa DAC, bude pôsobiť v maďarskej lige

DUNAJSKÁ STREDA - Szarka prestúpil do maďarského prvoligového klubu Diósgyőr VTK
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský futbalista Ákos Szarka v stredu prestúpil z FC DAC 1904 Dunajská Streda do maďarského prvoligového klubu Diósgyőr VTK, s ktorým podpísal zmluvu na tri a pol roka.

Prečítajte si aj: VIDEO FIFA chce na MS2026 zaviesť veľkú novinku, remízy nahradia nájazdové rozstrely

Dvadsaťšesťročný útočník pôsobil v Dunajskej Strede od roku 2013. "Zažil som tu krásne aj menej pekné chvíľky. Nikdy nezabudnem na partiu, s ktorou sme vybojovali záchranu v najvyššej súťaži, na hráčov, fanúšikov. Takisto nezabudnem, ako som dal štyri góly v jednom zápase a celý štadión skandoval moje meno. Chýbať mi určite budú spoluhráči a ľudia z realizačného tímu, s ktorými som zažil veľa dobrého. Fanúšikom odkazujem, že trpezlivosť ruže prináša," povedal Szarka pre oficiálnu stránku FC DAC 1904.

Szarka v najvyššej slovenskej súťaži odohral 110 stretnutí, strelil v nich 22 gólov. V tejto sezóne vinou zranení nastúpil len v deviatich dueloch, strelecky sa presadil trikrát. Od utorka sa zapojil do zimnej prípravy Diósgyőru a kluby sa už o deň neskôr dohodli na prestupe. Jeho nový zamestnávateľ zimuje s 22 bodmi na ôsmej priečke dvanásťčlennej maďarskej ligy.

⚽DVTK

Fotka uverejnená používateľom Akos Szarka (@akosszarka),

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články