Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho chce v Chelsea nový tím!

Manažér José Mourinho sa po tohtoročnej sezóne bez jedinej trofeje rozhodol pre veľké zmeny v Chelsea. Pre aké?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner José Mourinho sa po tohtoročnej sezóne bez jedinej trofeje rozhodol pre veľké zmeny v Chelsea a priznal, že v pondelok odovzdá vedeniu klubu svoju správu ohľadom plánov pre ďalšiu budúcnosť The Blues. Mourinho sa chystá na Stamford Bridge vybudovať nový tím zložený prevažne z mladých hráčov.

Napriek veľkým očakávaniam sa Mourinho vo svojej prvej sezóne po návrate na Stamford Bridge trofeje nedočká, v Lige majstrov totiž Chelsea vypadla v semifinále s Atléticom Madrid a v Premier League je pred posledným kolom na tretej priečke tabuľky bez šance na zisk titulu.

Portugalský manažér už počas sezóny niekoľkokrát naznačil, že nie je úplne spokojný so súčasným kádrom Chelsea a teraz naznačil, že pre ďalšiu budúcnosť klubu chystá veľké zmeny.

Mourinho prezradil, že v pondelok odovzdá vedeniu klubu svoju správu, v ktorej vyjadril okrem iného svoj ​​názor ohľadom budúcnosti veteránov Franka Lamparda, Ashleyho Colea, Johna Terryho a Petr Čecha v londýnskom veľkoklube.

Mourinho by rád v Chelsea vybudoval nový tím, založený na mladých hráčoch okolo Thibauta Courtoisa, alebo Romelua Lukaku, ktorým chce dať už v nasledujúcej sezóne veľa priestoru na ihrisku.

"Je jasné, že Chelsea mala desať rokov fantastický tím. Ale tomuto tímu už je koniec. Už neexistuje. Chelsea potrebuje vybudovať nový tím podobný tomu bývalému. Niektorí chlapci z toho tímu tu ešte sú, ale veľa ich už nie je," priznal Mourinho.

"V tohtoročnej sezóne ste mohli vidieť, že títo ľudia sú stále veľmi dôležití pre našu stabilitu a do tímu prinášajú skúsenosti, ale samozrejme to nie sú hráči, ktorí tu budú ešte za desať rokov."

"Hráči na nasledujúcich desať rokov musia byť hazard, Matič ... títo mladí chalani tu budú budúcich desať rokov."

Mourinho tiež priznal, že sa už rozhodol ohľadom ďalšej budúcnosti belgického brankára Thibauta Courtoisa, ktorý v tohtoročnej sezóne úspešne hosťoval v Atléticu Madrid a chcel sa vrátiť len v prípade, že v Chelsea bude jednotkou na úkor Petra Čecha.

"Už som sa rozhodol. Ale ja nie som klub. Ja som manažér. Mám svoj ​​názor a ten som oznámil vedeniu klubu. V mojej záverečnej správe bude tomuto prípadu venovaná veľká pozornosť."

"Je to podobná situácia ako u Lukaku. Tiež má za sebou úspešné dlhodobé hosťovanie. Mám na to veľmi jasný názor. To je moja práca. Mojou prácou je analyzovať veci, mať svoje názory a robiť rozhodnutia," dodal Mourinho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: skysports.com

Diskusia

Podobné články