Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kat Čechov, vďaka ktorého gólu sme ich porazili v kvalifikácii MS 2010 hecuje: Stále si myslia, že sú niečo viac!

BRATISLAVA - Proti Čechom som nehral rád, stále si myslia, že sú niečo viac. Treba na nich tvrdo, hovorí slovenský kat Česka
Zdroj: 19465
Zdieľajte:

Stanislav Šesták sa pokojne môže nazvať katom Čechov. Slováci ich v histórii porazili trikrát a Šesták bol pri dvoch z týchto triumfov. Čechom strelil dva góly, čo sa zatiaľ nepodarilo žiadnemu inému slovenskému hráčovi.

V apríli 2009 to bol práve Šesták, ktorý svojím gólom naštartoval slovenský tím na cestu za víťazstvom v Česku (2:1) v úspešnej kvalifikácii o postup na MS 2010 v JAR.

Šesták o Čechoch: Nehral som proti nim rád

„Nehral som proti nim rád. Väčšinou sme totiž ťahali za kratší koniec. Veľkou satisfakciou bolo naše víťazstvo v Prahe na Letnej. Aj vďaka nemu sme sa dostali na šampionát, hoci Tomáš Rosický predtým vyhlasoval, že na to nemáme,“ spomínal Šesták v rozhovore pre Nový Čas.

Tréner Pavel Hapal nemohol nominovať Hamšíka, Rusnáka a Greguša z dôvodu opatrení proti koronavírusu a Dúbravku s Hanckom pre zranenia. V plnej sile nenastúpia ani Česi, v ktorých tíme sa objavil Covid-19 u maséra a v karanténe zostali dve najväčšie hviezdy tímu Schick a Souček.

Prečítajte si aj

VIDEO Hamšík aj jeho tím sa rozbiehajú! Strelil gól po krásnej akcii

Česi si stále myslia, že sú niečo viac

„Absencie našich hráčov nie sú z kategórie nenahraditeľných. Zaváži to, v akej forme a pohode sú hráči po pandémii. Koľko odohrali zápasov a ako sa cítia. Ak zabojujú ako tím, dobrý výsledok sa môže dostaviť. Ak sa budú chcieť len individuálne predviesť, tak zápas nezvládnu,“ vyzýva Šesták k tímovej hre.

Šesták hecuje svojich krajanov pred piatkovým stretnutím v Bratislave v rámci Ligy národov. Ponúka recept na možný úspech - okrem tímovosti zdôrazňuje potrebnú tvrdosť.

„Česi si stále myslia, že sú niečo viac. Že sú lepší, majú väčšiu kvalitu a zdolajú nás. Nemajú radi tvrdosť. Vyhrať nad nimi sme dokázali najmä vďaka tímovému duchu a nasadeniu. Toto nás musí zdobiť najviac. Bez toho sa nedá uspieť."

Slováci majú Čechom čo vracať. V Lige národov na jeseň 2018 sme im podľahli 1:2 a 0:1. Stretnutie s úvodným výkopom o 20:45 môžete sledovať na Jednotke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články