Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Derby v Podbrezovej predčilo šlágre Fortuna ligy: Obrovskú drámu rozhodol Dolný, gól venoval do neba

PODBREZOVÁ - Zápas sezóny 2020/21? Možno to tak bude a nielen v 2. lige, ale na Slovensku celkovo! V piatok videlo 1312 divákov v Podbrezovej neuveriteľnú drámu, v ktorej boli o niečo šťastnejší hráči MFK Dukla Banská Bystrica.
Zdroj: 36263
Zdieľajte:

Po opatrných 10-15 minútach prišla obrovská chyba v rozohrávke Dukly. Skúsený kapitán Erik Grendel získal loptu a razom bol sám pred gólmanom Krejčím, ktorého poľahky prekonal. Prvá komplikácia pre "Železiarov" ale prišla v 22. minúte, kedy musel nútene odstúpiť Vladimír Kukoľ a aby toho nebolo málo, tak kvôli zdravotným komplikáciám ho o zhruba 480 sekúnd neskôr nasledoval aj Grendel. Napriek tomu Galčík z priameho kopu našiel hlavu Gerebenitsa, ktorý loptu síce iba štrajchol, no nakoniec tak, že padla priamo na nohu Ľuboša Kupčíka a ten nešťastne napol vlastnú sieť.

Dukla dokázala ešte do polčasu znížiť, keď sa po rohovom kope presadil Patrik Prikryl. Hostia odvtedy prebrali taktovku nad zápasom a veľmi nebezpeční boli hlavne tesne po zmene strán. Niekoľkokrát to volalo po vyrovnaní. Priniesol ho Róbert Polievka v 58. minúte, keď vyslal z priameho kopu fantastickú ranu do rohu bránky. Brankár Ludha na bránkovej čiare spravil jeden krok doľava a práve ten mu pri možnom zákroku chýbal. Napriek tomu to kapitán Banskej Bystrice kopol famózne.

Podbrezová sa mohla vrátiť do vedenia, Pribula si zbytočne po rohovom kope na päťke spracovával loptu, strieľal neskoro. Potrestal to dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času Miladin Vujoševič a jeho skvele umiestnená hlavička k žrdi po centri z pravého krídla. Vyrovnať mohol stopér domácich Bartoš, po centri z priameho kopu hlavičkoval z hranice päťky tesne nad brvno. Tá najväčšia dráma ešte iba mala prísť.

V 89. minúte Samuel Ďatko centrom z priameho kopu nepochodil, lopta sa k nemu vrátila a ďalším pasom zasiahol Laksika, stojaceho vo veľkom vápne, do ruky. Ten síce ruku chcel skryť za chrbát, ale nepodarilo sa mu to. Napriek obrovským protestom sa pokutový kop zahrával. Roland Galčík ho ale dostal možnosť kopať až v tretej minúte nadstavenia, keďže sa nehralo zhruba 360 sekúnd kvôli emóciám na strane Banskej Bystrice. Vujoševič, v tom čase už vystriedaný, dostal na lavičke kvôli rečiam dve žlté karty, následnú červenú. Mladý Galčík potom pri penalte zachoval pevné nervy a prudkou ranou pod brvno nedal Krejčímu žiadnu šancu. Ideálne kopnutá penalta.

Podbrezovčania mohli byť s bodom, vzhľadom na priebeh druhého dejstva nanajvýš spokojní, chceli však viac. Okamžite zobrali loptu do stredového kruhu v snahe rozhodnúť. Práve tento akt sa im stal osudným, nakoľko nevyšli nakopnuté lopty, hosťom jedna áno. Obranca Bartoš po nej stiahol na trávnik unikajúceho súpera a Jozef Dolný druhý pokutový kop v nadstavenom čase, už v 98. minúte, premenil. Ludha vystihol stranu, no loptu nezastavil. Dukla Banská Bystrica tak v obrovskej dráme získala zo Zelpy Areny tri nesmierne dôležité body.

"Som rád, že som mohol zasiahnuť do hry a dokázali sme hlavne otočiť tento ťažký zápas v náš prospech. Zdolali sme silného súpera, to si vážime. Pri tej mojej penalte, boli to nervy, priznávam. V živote som kopal veľa pokutových kopov, no v poslednej sekunde, keď mi rozhodca vravel, že po penalte bude koniec, tak to sa mi ešte nestalo. Takú jedenástku som nikdy nekopal. Chcel som zachovať chladnú hlavu, najmä to dobre kopnúť. Chvalabohu sa mi to podarilo," hovoril po zápase Dolný, ktorý venoval gól do neba dedovi "lebo to bol dôležitý gól za tri body u silného súpera," doplnil.

Chýbali skúsenosti

Druhý polčas sa z pohľadu Podbrezovej mohol vyvíjať úplne inak. Zranenia Erika Grendela a Vladimíra Kukoľa bol rozhodujúcim faktorom toho, že Banská Bystrica bola futbalovejšia. V tíme trénera Vladimíra Cifraniča nemal kto podržať loptu a upokojiť hru. Namiesto toho bola mladá zostava "Železiarov" neustále pod tlakom, z čoho pramenili aj fauly či zaváhania pri gólových momentoch: "Je to tak. Chýbali nám skúsenosti, ktoré sme za stavu 2:1 pre nás potrebovali. Potrebovali sme podržať loptu, byť na nej častejšie. V niektorých momentoch to bolo do nás hektickejšie," hovorí Cifranič.

"Napriek tomu si myslím, že keď sme v nadstavenom čase vyrovnali, tak sme mali ten výsledok udržať. Bohužiaľ, súper dal gól z penalty," povzdychol si Cifranič, ktorý nechcel zverencov karhať za to, že po vyrovnaní na 3:3 chceli ísť za víťazstvom, no nakoniec o bod prišli: "My nútime hráčov ísť do víťazstva v každom zápase, ale ten záver sme mali zvládnuť taktickejšie, pretože sme gól dostali z nakopnutej lopty a následného súboja, v ktorom prišiel faul a nasledovala penalta. Predtým sme mali asi tri auty po sebe. Chceli sme prekvapiť súpera, nevyšlo to. Prehrali sme súboj a nezvládli sme to," doplnil Cifranič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/ Matej Kubove

Diskusia

Podobné články