Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

4 veci, ktorým sa Cristiano Ronaldo môže venovať po skončení kariéry

TURÍN - Čomu sa Cristiano Ronaldo bude venovať po kariére?
Zdroj: 36255
Zdieľajte:

Cristiano Ronaldo je stále vo vynikajúcej forme a má pred sebou ešte niekoľko žiarivých rokov aktívneho futbalového života. Hviezda Juventusu Turín však má 35 rokov a hrať nebude večne. Čomu sa Portugalčan bude venovať po skončení aktívnej kariéry? Do úvahy prichádzajú najmä tieto 4 veci:

Herectvo

Cristiano Ronaldo v decembri 2019 odhalil, že jednou z jeho ambícií bola výzva zahrať si vo filme. „Dúfam, že budem žiť ešte viac ako 50 rokov, aby som sa naučil nové veci a čelil rôznym výzvam a snažil sa ich vyriešiť," hovoril Ronaldo na športovej konferencii v Dubaji. „Jedna z vecí, ktorú vidím ako svoju výzvu, je napríklad hranie vo filme."

Trénerstvo

Pamätáte na finále EURO 2016, keď Cristiano Ronaldo po odstúpení zo zápasu pre zranenie intenzívne koučoval svojich spoluhráčov pri postrannej čiare po boku trénera Fernanda Santosa? Pristalo mu to. „V súčasnosti nemám záujem stať sa trénerom, no možno sa jedného dňa budem nudiť a budem to tak cítiť," hovoril Ronaldo pre DAZN v závere roku 2019. „Nikdy nehovor nikdy. Ak sa stanem trénerom, budem motivátor. Tréner musí preniesť svoju vášeň a talent na tím. Napríklad by som sa rád zabával, dribloval, strieľal, dával góly, rád by som to preniesol na tím, ako motivátor." Byť hviezdnym hráčom neznamená automaticky byť aj hviezdnym trénerom, no možno sa to Ronaldovi podarí, ak sa rozhodne postaviť na lavičku nejakého tímu. Pri jeho víťaznej mentalite a pracovitosti nie je úspech vylúčený.

Prečítajte si aj

Tínedžer, o ktorom Cristiano Ronaldo pred rokmi tvrdil, že je lepší ako on: Smutný osud!

Štúdium

Ronaldo povedal, že "by chcel pokračovať v štúdiu", keď raz jeho futbalová kariéra skončí. Nie je jasné, či myslel štúdium na vysokej škole. „Vždy odporúčam učiť sa všetko, čo je nové. O to sa vždy snažím. Vždy sa snažím vzdelávať sám, pretože moje štúdium má tendenciu odpovedať na mnohé otázky, ktoré mám. Musíme sa naučiť to najlepšie od ostatných a to je dôležitá súčasť, ktorá mi pomohla dosiahnuť čo som doteraz dosiahol."

Biznis

Cristiano Ronaldo sa môže po kariére futbalistu venovať svojmu biznisu. Jeho značka CR7 zarába už teraz veľké milióny. Má sieť hotelov, je módnym magnátom v oblasti oblečenia aj životného štýlu (vrátane kliniky na transplantáciu vlasov) a je tiež zapojený do fitness biznisu s množstvom gymov. Jedna z potenciálnych biznis ciest Ronalda, pri veľkosti jeho majetku, je kúpa futbalového klub. Napríklad po vzore svojho slávneho predchodcu v Manchesteri United Davida Beckhama, ktorý je majiteľom Interu Miami.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, DAZN

Diskusia

Podobné články