Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tínedžer, o ktorom Cristiano Ronaldo pred rokmi tvrdil, že je lepší ako on: Smutný osud!

LISABON - Smutný príbeh tínedžera, o ktorom Cristiano Ronaldo pred rokmi vyhlásil, že je lepší ako on.
Zdroj: 36225
Zdieľajte:

Fabio Paim. Tínedžer, o ktorom svojho času Cristiano Ronaldo vyhlásil, že je lepší ako on.

Chlapec s obrovským potenciálom odštartoval svoju kariéru ako deväťročný v akadémii Sportingu Lisabon, kde sa nakrátko jeho cesty skrížili so spomínaným Ronaldom.

Ako sa neskôr ukázalo, cesty ich osudu nemohli byť rozdielnejšie.

Ronaldo o ňom vyhlásil, že je lepší ako on

„Ak si myslíte, že som dobrý, tak počkajte až uvidíte Fabia Paima," mal Ronaldo vyhlásiť v roku 2003 po príchode do Manchesteru United.

Paima chceli v Barcelone či Manchesteri United. Sp.Lisabon sa ho zúfalo snažil udržať. Dal mu obrovské peniaze. S chlapcom, ktorý si pár rokov predtým nemal ani za čo kúpiť topánky, to zamávalo.

Paim v šestnástich začal hrávať za mužov a zarábal 150 tisíc eur mesačne.

„Dostal som veľké peniaze keď som mal šestnásť a už som mal zmluvu. Dostával som viac ako hráči z hlavného tímu, pretože ma chcelo veľa klubov," spomínal Paim pre Globo Esporte v roku 2017.

„Nebol som zvyknutý mať peniaze. Keď som začínal hrávať, ešte som nemal topánky. Udialo sa to náhle, nebol som na to pripravený."

Začiatok úpadku

Napriek tomu, že mu Sp.Lisabon platil kráľovské peniaze, nemal pre neho stabilnú pozíciu v prvom tíme. Paim odišiel na tri rôzne hosťovania.

Bizarné bolo rozhodnutie ísť hosťovať v roku 2008 do Chelsea Londýn. Bolo takmer isté, že na Stamford Bridge sa nepresadí a nebude pravidelne hrávať.

A s množstvom peňazí vo vrecku sa začala rodiť katastrofa.

„Vtedy som začal vynechávať tréningy, neplnil som si svoje veci, začal som piť... Začal som robiť veľa vecí, pretože som mal veľa peňazí a mal som otvorené dvere, ktoré som chcel."

Paim mal v tom čase len 20. Celú kariéru pred sebou. Napriek tomu, namiesto očakávaného rozletu nasledoval strmý voľný pád.

V roku 2009 sa vrátil do Portugalska, na hosťovanie do Rio Ave. Čoskoro nasledovalo hosťovanie v tretej portugalskej lige.

V roku 2010 s ním Sp.Lisabon prerušil spoluprácu, Paim už viac nebol hviezdou na radare top európskych tímov.

Bili sa o neho veľkokluby. Napokon hrával v Angole, Katare, Číne, Malte, Litve a Luxembursku.

V roku 2015 hrával v druhej luxemburskej lige - vyhodili ho pre údajné neprofesionálne správanie. Paim priznal, že má zvyk spájať sa s nesprávnym typom ľudí.

„V mojej kariére by som toho veľa zmenil. Možno aj ľudí, ktorí boli okolo mňa."

Prečítajte si aj

Juventus chce využiť situáciu Barcelony: Bombastický prestup dvoch hviezd z Nou Campu k Ronaldovi?

Len talent nestačí

32-ročný Paim bol vlani zadržaný pre prechovávanie drog.

Presunul sa do piatej poľskej ligy.

Kedysi o ňom Cristiano Ronaldo vyhlásil, že je lepším hráčom ako on. No zatiaľčo Ronaldo naďalej žiari v drese Juventusu, Paim premárnil svoj veľký potenciál.

„Cristiano Ronaldo je dnes v inom svete. Nemôže byť žiadne porovnávanie. V minulosti áno. Možno som bol lepší ako on, no nemal som to, čo mal on - silu a túžbu víťaziť, stať sa tým, kým chceš byť."

„On tvrdo pracuje, ja nie. Mal som kvalitu, možno viac ako on, ale nemal som zvyšok. Radšej by som mal menej kvality a mal to ostatné, potom by som možno bol jedným z najlepších na svete," hovoril Paim pre Globo Esporte.

„Myslel som si, že mi stačí talent na to, aby som uspel. Ale nie je to tak," dodal.

Klišé o tom, že len talent nestačí sa v prípade Fabia Paima potvrdilo do bodky a jeho smutný príbeh je varovaním pre mladých s veľkým potenciálom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Globo Esporte

Diskusia

Podobné články