Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 najpravdepodobnejších destinácií Luisa Suáreza

BARCELONA - Luis Suárez končí v Barcelone. Toto je 5 najpravdepodobnejších destinácií, v ktorých môže zakotviť
Zdroj: 36254
Zdieľajte:

Luis Suárez v FC Barcelona skončil. Aj napriek tomu, že mal ešte rok platný kontrakt. Nový tréner Ronald Koeman mu počas dvojminútového telefonátu oznámil, že si môže hľadať nový klub, pretože v jeho plánoch nefiguruje.

To mal byť jeden z impulzov, prečo sa Lionel Messi rozhodol tiež odísť z Katalánska. Nie je tajomstvom, že s uruguajským útočníkom sú výborní priatelia. Nedávno strávili s rodinami spoločnú dovolenku na jachte.

Kam povedú kroky Luisa Suáreza? Toto je 5 najpravdepodobnejších destinácií, ktoré sa spomínajú v zahraničných médiách:

Ajax Amsterdam

Luis Suárez hral za Ajax v rokoch 2007 - 2011. Z Amsterdamu odišiel do Liverpoolu. Ajax za svoju bývalú hviezdu ponúkol 15 miliónov eur. Z pohľadu fanúšikov by to bol veľký návrat - Luis Suárez strelil 111 gólov v 159 zápasoch za holandský veľkoklub.

Inter Miami

Nie je tajomstvom, že klub Davida Beckhama má o uruguajského útočníka už dlhšie záujem. Pre hráčov sa táto destinácia stáva ešte zaujímavejšia. Nielenže klub je v rukách bývalého anglického kapitána a sídli v slnečnom Miami, ale v lete už dotiahol prvú veľkú posilu v podobe Blaisa Matuidiho. Jediným problémom môže byť Suárezov plat, pretože kluby v MLS majú platové stropy.

Juventus Turín

V Turíne začína nová éra. Klub prevzal nový tréner Andrea Pirlo a očakávajú sa zmeny v tíme. Luis Suárez hral šesť rokov po boku Lionela Messiho a možno si vyskúša aj aké je to hrať s Cristianom Ronaldom. Odchádza Gonzalo Higuaín a Luis Suárez môže byť jeho adekvátnou náhradou.

Prečítajte si aj

Juventus chce využiť situáciu Barcelony: Bombastický prestup dvoch hviezd z Nou Campu k Ronaldovi?

PSG

Z Parku princov odišiel útočník Edinson Cavani a nahradiť by ho mohol práve Luis Suárez. Viete si predstaviť útok Neymar, Mbappé a Suárez? Uruguajčana by určite lákalo toto spojenie, nakoľko s Neymarom a Messim žiarili spoločne v Barcelone. Na odchode z Nou Campu je aj samotný Messi a PSG patrí do okruhu záujemcov.

Liverpool

Jurgen Klopp sa zúfalo snaží získať útočníkov do rotácie, resp. náhradu pre trojicu Mané, Salah a Firmino. Luis Suárez by bol perfektnou voľbou. Cenu okolo 15 miliónov eur by na Anfielde v pohode dokázali zaplatiť. Aj fanúšikov by návrat bývalej hviezdy potešil. V 110 zápasoch anglickej Premier League strelil 69 gólov.

Nepravdepodobnejšie možnosti

Katarský klub Al-Arabi má záujem o angažovanie Luisa Suáreza. Tiež niekoľko ďalších klubov na Ďalekom Východe. Záujem je aj z čínskej Super League. Uruguajčan môže napodobniť Andresa Iniestu, Lukasa Podolskeho či Fernanda Torresa na sklonku ich hviezdnych kariér a zamieriť do Japonska. Toto všetko sú menej pravdepodobné možnosti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články