Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ivan Kmotrík ml.: Väznili nás na hoteli a miestna polícia sa nám viackrát vyhrážala!

BRATISLAVA - Ivan Kmotrík ml. opísal udalosti uplynulého týždňa na Faerských ostrovoch, po ktorých bol zápas Slovana proti Klaksvíku zrušený.
Zdroj: 36237
Zdieľajte:

ŠK Slovan Bratislava mal uplynulý týždeň odohrať zápas 1. predkola kvalifikácie Ligy majstrov na pôde KI Klaksvík, tímu z Faerských ostrovov.

Zápas sa neuskutočnil, nakoľko v prvej výprave belasých bol jeden pozitívne testovaný hráč na Covid-19. UEFA povolila náhradný termín zápasu a Slovan dostal možnosť zo zvyšných hráčov "áčka" a rezervného tímu zostaviť náhradný mančaft.

Aj napriek negatívnym testom na Slovensku, po prílete na Faerské ostrovy bol jeden z hráčov testovaný pozitívne. Slovan sa všemožne snažil zápas odohrať, no napokon mu to nebolo umožnené.

UEFA sa situáciou zaoberá a v pondelok by mala oznámiť definitívne rozhodnutie. Slovanu reálne hrozí kontumácia.

Účelovo nás diskriminovali, tvrdí Kmotrík

„Sme veľmi sklamaní a plní negatívnych pocitov. Cítime sa poškodení. Na Faerských ostrovoch sme strávili päť dní, pričom každý ďalší deň bol náročnejší. Vo viacerých smeroch sme boli zo strany miestnych úradov diskriminovaní a to, čo sme si museli prežiť, nemalo nič spoločné s fair-play. Nadobudli sme presvedčenie, že išlo o snahu neférovo postúpiť do ďalšieho kola. Pokiaľ už po žrebe existovalo riziko, že nastane takýto scenár, tak sa mal zápas uskutočniť na neutrálnej pôde alebo na Slovensku. Domáce úrady nás účelovo diskriminovali a uplatnili dvojitý meter, aby naši hráči nemohli zasiahnuť do zápasu," hovoril generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml. pre oficiálny klubový web skslovan.com.

V pondelok odletela na Faerské ostrovy prvá výprava Slovana. Jeden z hráčov bol po prílete pozitívne testovaný. Kmotrík nechápe, prečo bola karanténa uvalená len na hráčov a členov realizačného tímu a nie na všetkých, ktorí v lietadle sedeli.

„Všetci, ktorí v pondelok nastúpili na palubu lietadla, mali čerstvé negatívne testy od laboratória, ktoré na Slovensku spolupracuje s UEFA. Práve UEFA vo svojom systéme videla, že všetci, ktorí leteli, boli negatívni. O niekoľko hodín sme pristáli a žiaľ, vyskytol sa jeden pozitívny prípad. Nebudeme teraz polemizovať o testoch na Faerských ostrovoch. Ako diskriminačné však vnímame rozhodnutie miestnych úradov. Všetci sme leteli jedným lietadlom a boli sme v rovnakom kontakte s nakazenou osobu. Paradoxne však bola karanténa uvalená len na členov realizačného tímu a hráčov, ktorí mohli zasiahnuť do zápasu. Ostatní členovia výpravy v karanténe neboli. Prečo a podľa akého kľúča to takto miestni rozdelili, keď sme všetci boli s dotyčným v jednom lietadle? Myslíme si, že domáce úrady účelovo uplatnili dvojitý meter a umelo nám zamedzili nastúpiť na zápas. Viackrát sme žiadali o opätovné pretestovanie hráčov, ktorí leteli v pondelok. Nebolo nám to umožnené a všetci museli zostať v karanténe."

Prečítajte si aj

Zápas Slovana opäť v ohrození! Koronavírus aj v rezervnom tíme

Väznenie v hoteli či vyhrážky od miestnej polície

Kmotrík prehovoril aj o druhej delegácii, ktorá odletela na sever Európy vo štvrtok a tiež sa v nej napokon vyskytol jeden pozitívny hráč. Šéf futbalového Slovana prehovoril aj o tom, ako bola výprava Slovana na hoteli väznená a o vyhrážkach miestnej polície.

„V druhej delegácii bolo 21 ľudí v lietadle, kde je 180 miest. Všetci leteli v maskách, s rukavicami a pri sedení dodržali výrazné rozostupy. Ak sa preukáže nákaza po prílete lietadla, tak bežne dajú do karantény len ľudí, ktorí sedeli v bezprostrednej blízkosti daného človeka. Nie celé lietadlo. Ak teda máte 21 ľudí v lietadle pre 180 ľudí, logicky vychádza, že nikto nesedel a ani nebol v priamom kontakte s nakazeným hráčom. Aj napriek tomu domáce úrady opäť účelovo dali druhé mužstvo do karantény. A aby nám to ešte viac znepríjemnili, tak na Faerských ostrovoch je v štátnej karanténe povolené trikrát denne vyjsť na čerstvý vzduch. Naša prvá výprava od stredy rána nemohla ani len vyjsť z izieb a na hotel viackrát prišla polícia, ktorá nám pohrozila, že v prípade opustenia izby či hotela by mohli byť naši členovia výpravy zadržaní či trestne stíhaní."

Nebezpečný precedens

Slovanu reálne hrozí, že napriek vybojovanej miestenke v kvalifikácii Ligy majstrov šancu zabojovať o postup nedostane a UEFA zápas skontumuje v prospech tímu z Faerských ostrovov. Kmotrík upozorňuje na nebezpečný precedens, ktorý môže vzniknúť.

„Samozrejme, ak by k takému scenáru došlo, tak by sme podali odvolanie. Z udalostí posledných dní jasne vyplýva, že na Faerských ostrovoch robili všetko pre to, aby sa zápas neuskutočnil. Ak si to takto niekto nastaví, tak neviem ako chceme odohrať kvalifikácie európskych pohárov či Ligu národov. Toto má potom krátku životnosť a neviem, kam sa tým dostaneme. Riskujeme nebezpečný precedens aj v súvislosti s potenciálnymi budúcimi zápasmi, ktoré sa odohrajú na Faerských ostrovoch. Pokiaľ bude rozhodnutie UEFA v náš neprospech, tak určite podáme odvolanie a budeme sa brániť právnou cestou. Aj napriek tomu, že sa vraciame znechutení a plní negatívnych pocitov, nevzdávame sa. Budeme bojovať do poslednej chvíle."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: skslovan.com

Diskusia

Podobné články