Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Londýn je modrý

Londýnske derby patrilo domácim, De Gea hrdinom United.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Manchestru United vyhrali v nedeľňajšom zápase 7. kola Premier League nad Evertonom 2:1, keď hostia na konci prvého polčasu nepremenili pokutový kop. Po druhom trojbodovom zápise za sebou tak figurujú "červení diabli" priebežne na štvrtom mieste tabuľky. Pozíciu lídra potvrdila Chelsea po triumfe v londýnskom derby nad Arsenalom 2:0.

United poslal do vedenia v 27. minúte Angel Di Maria, tesne pred prestávkou ale mali hostia ideálnu možnosť na vyrovnanie - David de Gea sa ale stal prvým brankárom, ktorý Leightonovi Bainesovi v anglickej lige chytil pokutový kop. Everton sa napokon dočkal po vyrovnávajúcom zásahu hlavou v podaní Stevena Naismitha v 55. minúte, o sedem minút neskôr ale o triumfe domácich rozhodol premiérovým gólom v drese United Radamel Falcao.

V šlágri kola vyhrala Chelsea v mestskom derby nad Arsenalom 2:0. Domáci sa ujali vedenia gólom Edena Hazarda z penalty v 27. minúte. Belgičan potrestal z bieleho bodu faul Laurenta Koscielneho na svoju osobu, to už v bránke domácich nestál jeho krajan Thibault Courtois. Ten sa zranil v úvode po zrážke s Alexisom Sanchezom a nahradil ho Petr Čech. Triumf poistil dvanásť minút pred koncom Diego Costa. Chelsea je tak v lige stále bez prehry a na čele má päťbodový náskok na Manchester City. Na šiestu priečku pred Arsenal sa vyšvihol Tottenham Hotspur po výhre nad tretím Southamptonom 1:0.

Premier League - 7. kolo:

Manchester United – FC Everton 2:1 (1:0)

Góly:) 27. Di Maria, 62. Falcao – 55. Naismith

Chelsea Londýn – Arsenal Londýn 2:0 (1:0)

Góly:) 27. Hazard (z 11m), 78. Costa

Tottenham Hotspur – FC Southampton 1:0 (1:0)

Gól:) 40. Eriksen

West Ham United – Queens Park Rangers 2:0 (1:0)

Góly:) 5. Onuoha (vlastný), 59. D. Sakho

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články