Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 5 najlepších tímov uplynulej dekády

BRATISLAVA - Počas uplynulých desiatich rokov sme mali možnosť sledovať jedny z najlepších tímov v histórii hry. Dnes predstavujeme päť z nich, ktoré boli podľa nás najsilnejšie.
Zdroj: 31500
Zdieľajte:

Každý z nich bol v istú chvíľu najlepší na svete. Zoradiť tieto tímy podľa sily by bolo prakticky nemožné, a preto vám ich prinášame iba v chronologickom poradí.

LIVERPOOL 2019

Na neporaziteľnosť Liverpoolu, ktorá trvala ešte donedávna, sa všetci pamätáme. Tím okolo Van Dijka a útočného tria Mané-Firmino-Salah získal vyše 96 bodov v dvoch sezónach po sebe a klubu vybojoval šiestu Ligu majstrov. V Európe aj doma nemal až do jari konkurenciu. Môžeme polemizovať o tom, že mu neprospela koronapauza či obrovský tlak verejnosti, no skutočný dôvod príšernej formy The Reds ostane asi navždy záhadou.

MANCHESTER CITY 2018

S údivom sme o zopár riadkov vyššie písali o tom, že sa Liverpoolu podarilo získať 96+ bodov v dvoch sezónach po sebe. Manchester City však dosiahol rekordných 100 v prvej a 98 v druhej sezóne svojej spanilej jazdy a pravdepodobne na dlhú dobu ostane najlepším mužstvom v histórii anglickej súťaže. Tento tím vyhral dva Carabao Cupy, FA Cup, dva superpoháry a jediné, čo mu chýbalo k statusu legendy, bol úspech v Európe.

REAL MADRID 2017

Elitné veľkokluby sa idú roztrhať len aby vyhrali Ligu majstrov. Tento tím to spravil trikrát. Po sebe. Dovolíme si tvrdiť, že nič také v najbližších rokoch, možno ani dekádach, neuvidíme. Real mal v roku 2017 bez váhania najlepšiu obranu, zálohu aj útok na svete. Ronaldo prežíval najlepšie obdobie kariéry a jeho tím bol v pohárovej Európe neporaziteľný. Či tomuto mužstvu ublížilo starnutie hlavných ťahúňov alebo odchod najväčšej hviezdy? Záver necháme na vás.

BAYERN MNÍCHOV 2013

Víťaz treble, Bayern Mníchov s Neuerom, Lahmom, Schweinsteigrom, Kroosom, Robbenom či Ribérym naháňal strach všetkým. Dodnes si určite mnohí pamätáte na legendárnu sedmičku, ktorú Bayern v dvojzápase semifinále Ligy majstrov uštedril vtedy obávanej Barcelone. Tento tím položil spoločne s Dortmundom základ budúcemu majstrovi sveta - Nemeckej reprezentácii, a nebyť nepríjmených zranení a odchodu kľúčových hráčov, ktovie, čo všetko by dokázal aj o rok neskôr.

BARCELONA 2011

Pravdepodobne najlepší tím, aký kedy hral klubový futbal. Pepova Barcelona spopularizovala vo svete stratégiu tiki-taka a dominovala domácej aj európskej scéne. Valdes, Puyol, Abidal, Alves, Xavi, Iniesta, Villa, Pedro a hlavne Lionel Messi sa zaslúžili na nevídaných úspechoch a nastupovali v dopredu vyhraných zápasoch. Lepším tímom ako Barca bola v tom období snáď iba reprezentácia Španielska, ktorej kostru tvorili práve borci z Katalánska.

Za zmienku určite stoja aj tímy Interu Miláno (2010), Chelsea (2015), Barcelony (2016) či súčasný Bayern (2020). Myslíte si, že sme nejaký klub vynechali? Dajte nám vedieť v komentároch na Facebooku.

Prečítajte si aj

5 hráčov, ktorí môžu prekonať Neymarov prestupový rekord
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články