Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Persie vychováva z Boženíka šestnástkového zabijaka: Toto mi radí!

ROTTERDAM - Róbert a Robin! Z holandského kanoniera van Persieho sa stal mentor Boženíka. Ten prezradil, v čom mu legenda radí
Zdroj: 34757
Zdieľajte:

Majú podobné meno - Róbert a Robin. Boženík v Žiline na drese nosil číslo 32. Rovnaké ako van Persie vo Feyenoorde.

Van Persie učí Boženíka byť šestnástkovým zabijakom

Od minulej sezóny je holandská legenda jeho mentorom. Róbert Boženík v rozhovore pre Nový Čas prezradil, v čom sa mu van Persie snaží radiť.

„Dôraz kladie na to, ako sa správať v rozhodujúcich chvíľach. Ako byť úspešný pri zakončení v šanciach, urobiť čosi, čo súper nečaká a vybrať si v rýchlosti z viacerých možností pre mňa tú najlepšiu."

Boženík je evidentne dobrým žiakom a pod van Persieho radami rýchlo napreduje. Kvalitu predviedol v nedávnom prípravnom zápase so Spartou Rotterdam, ktorej zasadil dva gólové údery.

„V šestnástke dokázal vždy niečo vymyslieť, čím súpera zaskočil. Preto bol každý jeho gól niečím jedinečný a krásny. Bývalý vynikajúci zakončovateľ je aj veľmi dobrý človek, čo je pre mňa plus," charakterizoval Boženík svojho učiteľa.

Prečítajte si aj

Boženík dúfal len v kútiku duše: Ľudia tu až tak nedodržiavajú pravidlá

Musí pracovať na nedostatkoch

Boženík bojuje o pozíciu v útoku s Dánom Nicolaiom Jorgensenom. Slovenský útočník verí, že ak bude na sebe tvrdo pracovať, presadí sa v základnej zostave.

„Typologicky sme rovnakí. On je skúsenejší, hral viac ťažkých zápasov ako ja. Tréningy sú však podobné pre oboch útočníkov. Budem robiť maximum, aby som sa dostal do základu.“

S Robinom van Persiem má špecializovaný tréning raz do týždňa. Od hlavného trénera Dicka Advocaata si vypočuje aj na ktorých nedostatkoch musí najviac zapracovať.

„Mám dosť nedostatkov. Každý deň sa ich snažím odstraňovať. Pracujem na rýchlosti, hre chrbtom k bránke. Chcem byť kompletným futbalistom," hovorí Boženík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články