Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Boženíkov mentor spomína na metódy nemilosrdného Fergusona: Tým dvom srá*om poriadne vynadal

ROTTERDAM - Momentálne pôsobí ako doplnkový tréner ofenzívy Feyenoordu Rotterdam, kde sa venuje aj slovenskému reprezentačnému útočníkovi Róbertovi Boženíkovi. Holandská legenda Robin van Persie (36) si zaspomínal na sezónu, ktorú odohral pod vedením legendárneho kormidelníka Sira Alexa Fergusona.
Zdroj: 34757
Zdieľajte:

A počas jedinej sezóny na Old Trafforde van Persie pod škótskym lodivodom zistil, čo je to tvrdá disciplína a nie len to. Fergusonovi podľa slov holandskej legendy pri majstrovskej sezóne 2012/13 nestačil v závere ani dvojciferný náskok na čele Premier League a aj napriek pohodlnému vedeniu si stál za pevnou disciplínou, na ktorú mal svoje metódy.

"Ferguson vedel, čo mal robiť, keď chcel sprísniť disciplínu v tíme. V spoločnej sezóne sme mali v apríli 15-bodový náskok. Hrali sme doma s Manchestrom City, mohli sme rozhodnúť o titule. Avšak, prehrali sme," začína rozprávanie holandská legenda.

Prečítajte si aj

Benzema zotrel bývalého reprezentačného spoluhráča: Giroud ho okamžite umlčal brilantnou odpoveďou!

"Následne vybuchol a v kabíne bolo poriadne horúco. Nezabudnem na to. Dvaja hráči si deň po prehre vyrazili von. Mal zábery z ich akcie, vylepil ich v šatni na stenu. Povedal nám: ‚Ak nezískame titul, bude to kvôli týmto dvom srá.om, ktorí sa rozhodli ísť von za zábavou. Nemôžem vám povedať ich mená, no verte mi, poriadne im vynadal. Zostalo to v kabíne. No predstavte si, mal kompletnú fotogalériu z ich večera. Mal to celé zrekonštruované hodinu po hodine. Prechádzali sme si na fotkách ich večer, aby dal jasne všetkým najavo mieru ich hlúposti," pokračoval v spomínaní van Persie.

"Potom nás varoval, že ak uvidí ešte jedného hráča vyraziť si do mesta predtým, než získame trofej, dotyčný v tíme skončí. Bol nemilosrdný. Bolo mu jedno, o koho išlo a koľko získal trofejí. Povedal, že ak to niekto zopakuje, v tíme skončí a po sezóne ho predá. Až po tom dlhom monológu sme išli na ihrisko. A boli to dva najtvrdšie tréningy môjho života. Mali sme pritom náskok 12 bodov na čele tabuľky a toto bola jeho reakcia," priblížil Van Persie tvrdé praktiky legendárneho kouča pre portál sofoot.com. United v tej sezóne napokon bezpečne získali titul a samotný van Persie bol s 26 gólmi kráľom ligových kanonierov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články