Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najdrahšia jedenástka sklamaní Premier League všetkých čias podľa platov

LONDÝN - Takto vyzerá najdrahšia jedenástka anglickej Premier League podľa platov hráčov, poskladaná z najväčších sklamaní
Zdroj: 26862
Zdieľajte:

Keď chilský útočník Alexis Sanchez prestupoval na Old Trafford výmenou za Henrikha Kkhitaryana z Arsenalu, Manchester United mu veril natoľko, že s ním podpísal zmluvu s astronomickým platom 505 tisíc libier týždenne!

O dva a pol roka na to a len TROCH gólov v drese "červených diablov" odchádza na trvalý prestup do Interu Miláno.

Obrovský omyl manažmentu Man Utd inšpiroval k zostaveniu najdrahšej jedenástky sklamaní v anglickej Premier League.

Brána

Kepa

Do Chelsea prichádzal ako najdrahší brankár v histórii. Na Stamford Bridge je s týždenným platom 150 tisíc libier druhým najlepšie zarábajúcim hráčom. No jeho dni na Stamford Bridge sú podľa všetkého spočítané.

Obrana

Winston Bogarde

Do Chelsea prichádzal z Barcelony s výbornou povesťou a zadarmo. Vyzeralo to nádejne. A tak mu The Blues ponúkli plat 40 tisíc liber týždenne. Počas štyroch rokov v klube odohral 11 zápasov. A "odsedel" si na lavičke ťažké milióny.

Eliaquim Mangala

Francúzsky obranca stál Man City rovný 1 milión libier na zápas. Klub za neho zaplatil 43,5 milióna libier a na platoch mu dal ďalších 12,5 milióna libier. Vyhodených 56 miliónov na hráča, ktorý nastúpil za Citizens v 57 dueloch.

Phil Jones

Sir Alex Ferguson bol známy skvelým okom a výborným výberom hráčov a charakterov. Jonesovi platí Man Utd 75 tisíc libier za týždeň. Za takmer dekádu odohral v Premier League len 165 stretnutí.

Stred poľa

Juan Sebastian Veron

V roku 2001 sa stal najdrahším hráčom v histórii Premier League, keď prestúpil do Man Utd v roku 2001 za 28,1 milióna libier. Podpísal päťročný kontrakt s platom vo výške 90 tisíc libier týždenne. Astronomické peniaze na danú dobu. O dva roky na to bol predaný do Chelsea. Na Stamford Bridge mal podobný plat. Pritom za štyri roky v drese The Blues odohral dovedna len 7 zápasov.

Prečítajte si aj

5 najšokujúcejších štatistík sezóny v Premier League

Alberto Aquilani

Liverpool tohto Taliana podpísal v domnení, že nahradí Xabi Alonsa. Dostal plat 100 tisíc libier na týždeň. Anfield opúšťal po 18 odohratých zápasoch, zamieril na hosťovanie do Juventusu a AC Milána. The Reds ho kúpili za 18 miliónov libier, predali ho len za dva...

Danny Drinkwater

V sezóne 2015-16 bol súčasťou majstrovského kádra Leicesteru a to zjavne spravilo dojem na Chelsea, ktorá po ňom siahla. Od roku 2017 ale odohral v Premier League len 12 zápasov. Hosťoval v Burnley či Aston Ville. Mal problémy na ihrisku aj mimo neho. Plat 100 tisíc libier týždenne na Stamford Bridge možno považovať za vyhodené peniaze.

KRÍDLA

Angel Di Maria

Man Utd ho získal v roku 2014 a mal pomôcť klubu nakopnúť sa v po-Fergusonovej ére. Na Old Trafforde bral ohromujúci plat 280 tisíc libier za týždeň. V drese "červených diablov" sa ale trápil a po jednej sezóne odišiel do PSG, kde opäť našiel stratenú formu.

Alexis Sanchez

O tomto Chilanovi padla zmienka už v úvode článku. Niet divu, že sa ho Man Utd chcel silou-mocou zbaviť. 20 miliónov libier na jeden gól v Premier League, to je silná káva.

ÚTOK

Fernando Torres

V januári 2011 ho Chelsea kúpila z Liverpoolu za 50 miliónov libier. Za štyri roky Španiel odohral za The Blues 110 zápasov v Premier League a strelil v nich len 20 gólov. Od hráča s týždennou gážou 150 tisíc libier by ste asi čakali viac, všakže?

Andrej Ševčenko

V AC Miláno bol prémiovou hviezdou, no príchod na Stamford Bridge v roku 2005 nebol správnym ťahom. Ukrajinec strelil počas troch rokov v Premier League len deväť gólov a zarábal závratných 190 tisíc libier za týždeň.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články