Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Agent: Hancko mal záujemcov z Holandska, Turecka a anglickej Championship

PRAHA - Sparta vyhrala náročný boj o Dávida Hancka. Pozadie transferu odhalil jeho agent.
Zdroj: 35553
Zdieľajte:

V stovežatej Prahe nastal zlom v jeho kariére i osobnom živote. Dávid Hancko sa vypracoval na lídra Sparty Praha - klubu s bohatou históriou, výborným zázemím a vždy najvyššími ambíciami. V hlavnom meste Česka si našiel aj lásku - českú tenistku Kristýnu Plíškovú.

Nečudo, že sa mu z Prahy nechcelo sťahovať. No Sparta nenašla v klubovej pokladnici šesť miliónov eur, aby ho vykúpila z Fiorentiny. Do poslednej chvíle sa nevedelo, aká bude budúcnosť slovenského stopéra.

Záujem z viacerých strán

„Ozývali sa kluby z Holandska, Turecka a najmä z anglickej Championship. Prioritou bola ale jednoznačne Sparta," odhalil Hanckov agent Branislav Jašurek pre šport.sk.

V zahraničných médiách sa spomínal aj záujem gréckeho AEK Atény či portugalského Guimaraes.

Hancko zažil najvydarenejšie mesiace svojej kariéry. Sparta konečne našla lídra svojej defenzívy, ktorého tak dlho hľadala. Slovenský obranca získal Cenu kabíny, spoluhráči ho zvolili za najlepšieho hráča tímu. A získal si aj srdcia fanúšikov a priazeň českých médií, ktoré nedávno vyzdvihovali jeho prístup, keď začal letnú prípavu aj napriek tomu, že nemusel, keďže otázka jeho budúcnosti ešte nebola vyriešená.

Prečítajte si aj

Rodák žiaril! 120 minút bez gólu, založenie gólovej akcie a potýčka vo vyhrotenom závere

Náročné rokovania s Talianmi

Jašurek poodhalil úskalia rokovaní s manažmentom Fiorentiny ohľadom zotrvania Hancka na Letnej.

„V období koronakrízy je veľmi ťažké určiť jeho cenu. Z toho vychádzala talianska strana. Tvrdila, že ak má zľavovať zo svojich predstáv, radšej si hráča nechá. Nezabúdajme, že Serie A sa skončila až teraz v sobotu, zatiaľ čo v Česku sa nový ročník súťaže rozbehne už o necelé dva týždne. Tí, čo vlastnia, sa ponáhľať nemuseli. Čas tlačil viac sparťanov."

Tréner Kotal označil Hancka za prirodzeného lídra v kabíne aj na ihrisku a zo slov predstaviteľov klubu bolo jasné, že udržanie slovenského obrancu je letnou prioritou. A tvrdé vyjednávania s talianskou stranou napokon doviedli do úspešného konca.

„Od začiatku uvažovali o kúpe, no cenovo sa nevedeli priblížiť nárokom Fiorentiny. Stalo sa, že jej predstavitelia sa neozvali aj štyri dni. Len čo sme sa zhodli na tom, že aktuálne je aj hosťovanie s opciou, veci nabrali spád. Za týždeň sa nám podarilo transfer uzavrieť."

Podľa finálnej dohody sa hosťovanie Hancka v Sparte predĺžilo o ďalší rok s opciou, ktorá sa znížila zhruba o polovicu. Pôvodne chcela Fiorentina Slováka predať za šesť miliónov eur, podľa novej dohody je opcia nastavená na tri milióny eur + jeden milión v bonusoch.

Ak Hancko bude pokračovať v nastúpenom trende, manažment Sparty by mal začať šetriť, aby o rok mohol bez mihnutia oka Slováka vykúpiť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články