Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

8 dôvodov, prečo Atlético Madrid môže vyhrať Ligu majstrov

MADRID - Atlético Madrid určite musíme rátať do užšieho okruhu favoritov. Toto je 8 dôvodov, prečo Simeoneho družina môže vyhrať Ligu majstrov
Zdroj: 33677
Zdieľajte:

Atlético Madrid si zaistilo miestenku v budúcej sezóne Ligy majstrov a aktuálne upriamuje všetku svoju pozornosť na pokračovanie bojov o "ušatú trofej" v tejto sezóne. Vo štvrťfinále narazí na RB Lipsko.

Toto je 8 dôvodov, prečo Atlético Madrid môže vyhrať Ligu majstrov:

1. Výsledky od reštartu sezóny

Od návratu po prerušení sezóny Atlético Madrid neprehralo! Sedem víťazstiev a štyri remízy zaznamenalo z posledných 11 ligových zápasov. Simeoneho tím prehral naposledy 1. februára v madridskom derby na štadióne Santiaga Bernabeua.

2. Strelecká forma

Pred prestávkou strelilo Atlético 31 gólov v 27 zápasoch. Po reštarte 20 gólov v 11 zápasoch. Z priemeru zhruba gól na zápas sa dostalo na priemer zhruba dva góly na zápas.

3. Tradične pevná defenzíva

Mnohí si mysleli, že po odchodoch Juanfrana, Luisa Felipeho, Diega Godína a Lucasa Hernandeza uplynulé leto nebude defenzíva Atlética tak silná, ako sme boli zvyknutí. Nové tváre však zapadli do Simeoneho tímu výborne. V tejto sezóne La Ligy inkasovalo Atlético len 27 gólov. Ešte o dva menej, ako v tej minulej.

4. Nové pravidlá

Atlético má silnú stránku v hĺbke kádra. Tá sa môže naplno prejaviť pri nových pravidlách umožňujúcich päť striedaní v zápase. Náhradníci od reštartu strelili sedem gólov a pridali päť asistencií.

Prestávky na občerstvenie tiež prišli Atléticu vhod. Pred prestávkou v rozmedzí minút 31-45 a 76-90 strelilo Atlético 29 % gólov. Po prestávke a s pravidlom o prestávkach na občerstvenie až 40 %!

Prečítajte si aj

Simeone - zlatá baňa Atlética Madrid: Viac ako 400 miliónov EUR za 7 rokov

5. Priaznivá strana pavúka

Atlético môže profitovať z toho, že je v priaznivej časti pavúka. Vo štvrťfinále čelí Lipsku. V prípade postupu jednému z dvojice PSG - Atalanta. PSG ešte nikdy v histórii titul v LM nezískalo a Atalanta je na tejto scéne neskúsená. Faktom je, že žiadny tím na strane pavúka Atlética nikdy nevyhral Ligu majstrov.

6. Hrá sa na jedno víťazstvo

Atlético môže profitovať aj z toho, že sa hrá len na jedno víťazstvo a na neutrálnej pôde. Z predošlých 10 zápasov v pohárovej Európe hraných na jedno víťazstvo zvládlo Atlético uspieť v 6 prípadoch, vrátane dvoch triumfov vo finále Európskej ligy. Zo 4 prehier boli dve vo finále Ligy majstrov s Realom Madrid.

7. História

Atlético Madrid má o motiváciu navyše plynúcu z histórie. Vracia sa do Lisabonu - mesta, v ktorom v roku 2014 prehralo vo finále Ligy majstrov s Realom Madrid. Teraz má unikátnu príležitosť napraviť to.

8. Dostatok času na prípravu

Do 13. augusta, kedy je na programe súboj Atlética s Lipskom, má Simeoneho tím dostatok času na prípravu - 15 dní na tréning. Po nahustenom programe v dohrávanej časti sezóny La Ligy takáto prestávka pre Atlético prišla ako na zavolanie. Fyzická aj mentálna regenerácia bude dostatočná, o tom niet pochýb.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články