Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Wenger vymenoval svojich favoritov v Lige majstrov: Verí dvom tímom, ktoré LM ešte nikdy nevyhrali!

LONDÝN - Arséne Wenger favorizuje na víťazstvo v Lige majstrov dva tímy, ktoré súťaž ešte nikdy nevyhrali
Arsene Wenger podáva pokyny svojim hráčom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Arséne Wenger favorizuje na víťazstvo v Lige majstrov dva tímy, ktoré súťaž ešte nikdy nevyhrali - Manchester City a Paríž SG.

Pred piatimi mesiacmi sa Liga majstrov prerušila z dôvodu pandémie koronavírusu. Stále zostáva odohrať štyri odvetné zápasy osemfinále.

Následne sa v Lisabone odohrá turnaj ôsmich najlepších tímov. Štvrťfinále a semifinále sa bude hrať netradične len na jedno víťazstvo.

Finále je na programe 23. augusta.

PSG a Man City favoritmi Wengera

Paríž SG si miestenku v Lisabone stihol zaistiť, v osemfinále vyradil Borussiu Dortmund. Man City o miesto v najlepšej osmičke ešte musí zabojovať. Vo februári vyhralo na štadióne Santiaga Bernabeua s Realom Madrid 2:1.

PSG a Man City spája nielen fakt, že nikdy v histórii Ligu majstrov nevyhrali, ale aj skutočnosť, že oba kluby majú extrémne bohatých majiteľov, ktorí do klubových pokladníc naliali neskutočné peniaze.

Wenger, ktorý sa preslávil ako tréner Arsenalu Londýn a v súčasnosti pracuje ako riaditeľ futbalového rozvoja pre FIFA, favorizuje na zisk titulu práve tieto dva kluby.

„Keď hráte zápas proti Atalante alebo Atléticu Madrid, stať sa môže čokoľvek. Ale pre mňa sú Manchester City a PSG dvoma favoritmi, pokiaľ ide o ich potenciál," vyhlásil Wenger pre Europe 1.

Prečítajte si aj

Šéf Barcelony to konečne priznal: Žiadny Neymar ani Lautaro neprídu!

Kvalita európskeho futbalu klesla

Napriek tomu, že PSG uviedol ako jedného z dvoch favoritov, Wenger si myslí, že aktuálne má francúzsky tím slabšiu zostavu ako pred pár rokmi. Úroveň Ligy majstrov je však tiež podľa neho slabšia.

„Mám pocit, že sú o niečo menej silní ako pred troma či štyrmi rokmi. Pred troma-štyrmi rokmi boli o trošku viac kompletnejší, na všetkých pozíciách," myslí si Wenger.

„Rovnako však aj konkurencia bola silnejšia. Myslím si však, že došlo k všeobecnému poklesu kvality európskeho futbalu na tej úplne najvyššej úrovni, no stále patria medzi dvoch alebo troch najlepších v Európe."

„Nemali by sme hľadať falošné dôvody, prečo PSG ešte nevyhral Ligu majstrov. Dokonca ani Real Madrid to nevyhral niekedy aj 10 či 15 rokov a potom vyhral trikrát v rade," dodal francúzsky tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Europe 1

Diskusia

Podobné články