Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Podbrezová ašpiruje na návrat do Fortuna ligy, Grendel: Nikto sa pred nami na ihrisku nepoloží

PODBREZOVÁ - Na prelome júla a augusta odštartovala druhá najvyššia liga. Medzi ašpirantov na postup do Fortuna ligy sa bude určite radiť aj FK Železiarne Podbrezová, ktorá zostúpila počas ročníka 2018/19. Súčasnosť ale vyzerá pre celok z Horehronia veľmi pozitívne.
Zdroj: 35887
Zdieľajte:

V klube je na prvom mieste práca s mládežou a práve z vlastných radov má tréner Vladimír Cifranič väčšinu súčasného kádru. Ten dopĺňajú veľmi zaujímaví skúsenejší hráči. Už dlhšie je súčasťou tímu Michal Breznaník, momentálne zdravotne v poriadku a pred pár týždňami do mužstva pribudol Erik Grendel, ktorý má skúseností na rozdávanie.

Podbrezová vstúpila do sezóny 2020/21 dobre. V domácom prostredí potvrdila úlohu favorita proti Komárnu. Väčšinu stretnutia mala pod kontrolou a do vedenia išla v 26. minúte po zásahu Mikuláša Bakaľu: "Bol to typický prvý zápas po príprave. Prvý polčas bol z našej strany celkom dobrý, mali sme hru pod kontrolou. Snažili sme sa hrať trpezlivo a pripraviť si akcie. Aj keď sme sa presadili po štandardnej situácii a nie z hry, tak súpera sme do šance nepustili," hovorí tréner Cifranič.

Na rozdiel dvoch gólov mohol krátko po začiatku druhého dejstva zvýšiť Roland Galčík, ale trafil žrď: "Po zmene strán to bolo rozhárané. My sme mali veľkú šancu, ale nastrelili sme žrď. Keby sme z toho zvýšili skóre, viac by sme sa upokojili. Takto to stále bolo na vážkach," uvedomoval si podbrezovský kouč.

Upokojenie prišlo v 76. minúte. Erik Grendel bol faulovaný v pokutovom území a nariadenú jedenástku následne sám premenil: "Pomohla nám penalta. Potom sme hrali pokojnejšie. V závere hral súper vabank, mal veľa nakopávaných lôpt. Chlapcom slúži ku cti, že aj v situáciách, kedy sme herne nedominovali, tak pracovali dobre a uhrali sme to. Sme veľmi radi za tri body, ale žiadny zápas v sezóne nebude ľahký. Všetky budú ťažké," doplnil Cifranič.

Grendelovi ide o úspech Podbrezovej

31-ročný Handlovčan, ktorý má za sebou úspešné roky v Slovane, Trnave či poľskom Zabrze, prišiel do Podbrezovej ako obrovská osobnosť. Okamžite sa na jeho rukáv dostala aj kapitánska páska: "Tréner mi dal tú dôveru. Ja mu ďakujem a budem sa snažiť odvďačiť mu čo najlepšími výkonmi," povedal Grendel pre náš web.

Do tímu "Železiarov" prišiel pomáhať: "V prvom rade mi ide o Podbrezovú ako mužstvo. Osobné ciele idú bokom," jasne konštatuje. To bolo vidieť už proti Komárnu: "Boli sme si vedomí, že potrebujeme vyhrať za každú cenu. Nebolo to jednoduché, ale hrali sme trpezlivo a počkali sme si na šancu. Tá prišla po štandardke. Potom sme zápas kontrovali. Súper nemal nejakú šancu. Zaslúžene sme zvíťazili," hodnotil stretnutie.

Tri body v prvom kole sú síce pekné, ale je to len začiatok cesty, ktorá by mala vyústiť postupom do Fortuna ligy: "Netreba sa pozerať veľmi dopredu. Treba ísť od zápasu k zápasu, čo je klišé, no je to proste tak. Nikto sa pred nami na ihrisku nepoloží. Súperi budú bojovať o to viac, keďže budú hrať s ašpirantom na postup," dodal Erik Grendel pre futbalovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články