Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

6 najväčších hviezd čínskej Super League

BRATISLAVA - Pre našinca možno stále exotická súťaž. Čínska najvyššie liga je však plná zaujímavých mien. My sme sa pozreli na šesť najväčších hviezd v aktuálnej sezóne CSL.
Kapitán SSC Neapol Marek Hamšík počas tlačovej konferencie.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Marek Hamšík (Dalian Pro)

Asi najväčšou hviezdou čínskej ligy pre slovenských fanúšikov je rozhodne Marek Hamšík. 33-ročný rodák z Banskej Bystrice sa do Ázie sťahoval po takmer 12 rokoch v talianskom Neapole, kde sa stal legendou. Svoj debut v CSL absolvoval 3. marca 2019 v úvodnom zápase sezóny proti Henanu Jianye. Vlani odohral 28 zápasov a presadil sa dvakrát, v nedávno začatom novom ročníku naskočil do oboch zápasov, v ktorých Dalian vybojoval jeden bod.

Prečítajte si aj

VIDEO Rodák fantastickým zákrokom zachránil Fulham a vo Wembley si zahrá o Premier League!

Stephan El Shaarawy (Shanghai Shenhua)

FC Janov, AC Miláno, AS Monaco a AS Rím. Celkom slušná kariéra pre rodáka z talianskeho mestečka Savona, ktorý sa do Číny presunul v lete 2019 za 16 miliónov eur. V prvom polroku stihol desať ligových zápasov, v ktorých sa presadil proti Tianjin Tianhai. Dôležitý bol jeho prínos v čínskom FA Cupe, kde v troch zápasoch strelil tri góly a presadil sa aj vo finálovom zápase. V novom ročníku odohral 54. minút v prvom kole proti majstrovskému Guangzhou Evergrande.

Marko Arnautovič (Shanghai SIPG)

Počas hosťovania v milánskom Interi odohral len tri ligové zápasy, na svojom konte má však trofej zo Serie A, Coppa Italia a Ligy majstrov. Výraznejšie sa Rakúšan prezentoval v Twente, Brémach, Stoke City a West Hame, odkiaľ prestúpil vlani v júli do Šanghaja a hneď pri svojom debute skóroval. V jedenástich zápasoch minulej sezóny sa celkovo presadil deväťkrát, zaskvel sa najmä štvorgólovým zápasom proti Shenzhenu. V sezóne 2020 zatiaľ nastúpil na zhruba dvadsať minút v prvom kole.

Oscar (Shanghai SIPG)

V posledných rokoch čínskej lige dominuje Guangzhou Evergrande, ktorý od roku 2011 prepustil titul niekomu inému len raz. V sezóne 2018 práve SIPG, ktorý pravidelne bojuje o najvyššie priečky. Klub zo Šanghaja stavil na silu brazílskych hviezd a tak v roku 2017 priniesol ku Hulkovi krajana Oscara. 28-ročný futbalista sa do Číny sťahoval z londýnskej Chelsea, kde počas štyroch rokov vyhral dvakrát Premier League, Ligový pohár a Európsku ligu. So šanghajským klubom sa už radoval so spomínaného titulu aj Superpohára. V CSL odohral 80 zápasov a strelil 24 gólov.

Prečítajte si aj

KVÍZ: Poznáš logá klubov?

Marouane Fellaini (Shandong Luneng)

Vyrastal v Standarde Liege, hviedzou sa stal na trávnikoch Premier League. Od roku 2008 odohral viac ako 250 ligových zápasov v dresoch Evertonu a Manchestru United. S "červenými diablami" vyhral všetko čo sa dalo, okrem titulu anglického šampióna. Na konci januára 2019 súhlasil s ponukou Shandongu a v premiérovej sezóne sa pri 22 štartoch presadil osemkrát. V marci mal pozitívny test na koronavírus, dal sa však dokopy a vynikajúco vkročil do novej sezóny. V prvom kole hetrikom rozhodol o výhre jeho tímu nad Dalianom Pro 3:2, celý zápas odohral aj proti Jiangsu Suning.

Hulk (Shanghai SIPG)

Rozhodne jedna z najväčších súčasných hviezd čínskej ligy. Skúsený 34-ročný Brazílčan sa do Šanghaja presunul už v roku 2016, po výborných pôsobeniach v Porte a Zenite Petrohrad, kde získal dohromady 14 trofejí! Nie je to jeho prvá ázijská zastávka, na začiatku kariéry hrával v Japonsku, na východ sa vrátil za rekordnú prestupovú čiastku v ázijskom futbale (45 miliónov libier). S SIPG vyhral ligu a následne Superpohár a počas štyroch rokov strelil 45 ligových gólov. V rokoch 2017 a 2018 sa dostal do najlepšej zostavy sezóny.

Prečítajte si aj

5 futbalistov, ktorí zarábajú najviac na Instagrame. Prekvapia mená dvoch futbalových "dôchodcov"
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články