Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Česi chvália prístup Hancka: Trénoval, napriek tomu, že nemusel. Klub mohol krásne pritlačiť, neurobil to

PRAHA - Zbožňujú ho fanúšikovia, spoluhráči aj médiá. Dávida Hancka oceňujú za jeho srdciarsky prístup. Na rozdiel od Guélora Kangu...
Zdroj: 35553
Zdieľajte:

Dávid Hancko a Guélor Kanga. Dve opory Sparty Praha. Dvaja hráči s neistou budúcnosťou na Letnej. Dva diametrálne odlišné prístupy.

Guélor Kanga aj vedenie Sparty naznačili, že by mali záujem o pokračovanie spolupráce. No nevedia nájsť spoločnú reč ohľadom podmienok.

Sparta ponúka Afričanovi zmluvu na rok s ročnou opciou. Pritom opcia je podmienená počtom odohratých zápasov, čo je veľmi prijateľná podmienka. Kanga pýta dvojročný kontrakt.

To nie je veľký rozdiel.

Je zjavné, že najväčší problém sú peniaze. Sparta spravila z Kangu jedného z TOP 3 najlepšie platených hráčov v českej lige. No ponúkané podmienky sa Kangovi mália a vyzerá to skôr na jeho odchod z Prahy.

Prečítajte si aj

Škriniara sa zastal klub, v ktorom prerazil do veľkého futbalu! Predať ho by bola chyba, odkazuje Interu

Situácia Dávida Hancka je notoricky známa. V Sparte bol na hosťovaní z talianskej Fiorentiny. Pražania nevyužili opciu na jeho prednostnú kúpu, potrebovali by zaplatiť 6 miliónov EUR.

Hancko sa stal lídrom tímu trénera Kotala. V posledných mesiacoch žiaril. Stal sa miláčikom fanúšikov. Aj spoluhráčov, ktorí v tímovom hlasovaní rozhodli o tom, že tohtoročnú Cenu kabíny dostane práve on.

Hancko? Chce zostať omnoho viac ako Kanga

V obľube ho majú aj české médiá.

Portál isport.cz dal najnovšie Hancka za príklad Kangovi. A autor článku Jan Vacek priniesol nádherné porovnanie diametrálne rozdielnych prístupov oboch hráčov.

„Nič nebránilo tomu, aby Kanga absolvoval s mužstvom štvrtkové testy na Covid-19 a o deň neskôr bol na Strahove na prvom tréningu. Áno, nikto ho k tomu nútiť nemôže, v klube už nemá platnú zmluvu. Ale to nemá ani Dávid Hancko, ten ale neváhal a k tímu sa pripojil okamžite. Ak by to spravil Kanga a pri tom paralelne rokoval o predĺžení spolupráce, bol by to omnoho uveriteľnejší odkaz," píše Jan Vacek z isport.cz.

„V zákulisí sa hovorí o tom, že je slovenský reprezentant so Spartou de facto dohodnutý na podmienkach ďalšieho pôsobenia v klube. Stalo sa tak v tichosti, bez akýchkoľvek výstredností. A to by mladý stopér mohol Pražanov krásne pritlačiť k múru, keďže veľmi dobre vie, ako ohromne dôležité pre Spartu jeho zotrvanie na Letnej je. Napriek tomu to nespravil. Prečo? Pretože chce zostať možno omnoho viac ako v skutočnosti Kanga."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články