Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

12 zaujímavých faktov, ktoré ste o Davidovi Beckhamovi možno nevedeli

LONDÝN - Osobnosť na ihrisku aj mimo neho. Toto je 12 zaujímavých faktov o bývalom anglickom kapitánovi Davidovi Beckhamovi, o ktorých ste možno netušili
Zdroj: 35472
Zdieľajte:

1. Keď mal David Beckham 11 rokov, vyhral súťaž zručností v rámci Bobby Charlton Soccer Schools National Skills - získal výlet do Barcelony, kde strhol pozornosť skauta mladých talentov Manchesteru United. Zvyšok je história...

2. Victoria zo skupiny Spice Girls, ktorú stretol po jednom charitatívnom zápase v roku 1997, má pre svojho manžela prezývku "Golden Balls". Môžeme sa len domnievať prečo.

3. Telo Davida Beckhama zdobí mnoho tetovaní. Jedno z nich je číslo "99", ktoré má zvečnené na svojom prste. Pripomína mu magický rok 1999 - v tom roku vyhral treble s Manchesterom United, oženil sa s Victoriou a narodil sa mu prvý syn Brooklyn.

4. V roku 2003 podpísal doživotnú zmluvu s firmou Adidas v hodnote 125 miliónov britských libier a k tomu berie aj percentá zo zisku predaja svojich značkových výrobkov.

5. Po tom, ako podpísal kontrakt s LA Galaxy, do 48 hodín sa predalo 5-tisíc permanentiek.

6. David Beckham prekvapil svoju manželku Victoriu vlastnou vinárňou v Nape. Obaja milujú dobré víno a bývalá futbalová hviezda sa pri tomto darčeku neváhala poriadne "pľasnúť" po vrecku. Vináreň je otvorená len pre blízkych priateľov a rodinu

Prečítajte si aj

10 najlepších hráčov na priame kopy podľa hlasovania fanúšikov

7. Bol prvým anglickým futbalistom v histórii, ktorý vyhral ligové tituly v Anglicku, Španielsku, USA a Francúzsku

8. Trpí obsedantno-kompulzívnou poruchou, podobne ako seriálový detektív Monk potrebuje mať všetko usporiadané dokonalo a všetko potrebuje mať čisté. Len tak sa cíti byť v pohode.

9. V roku 2013 podpísal netradičný len päťmesačný kontrakt s PSG a plat okolo 200 tisíc eur týždenne pravidelne dával na charitu pre deti

10. Kam prišiel, tam sa vyhrávali tituly. V drese Manchesteru Utd. vyhral šesťkrát Premier League, v Reale Madrid získal v 2007 titul, pre "biely balet" prvý po štyroch rokoch, LA Galaxy vyhralo tituly v MLS dva roky po sebe 2011 a 2012, PSG vyhralo s Beckhamom prvý titul od roku 1994 (v roku 2013). Fenomenálna vizitka!

11. Celkový majetok Davida Beckhama sa odhaduje na zhruba 300 miliónov libier. Rovnakým majetkom disponuje aj jeho slávna manželka Victoria. Je to aktuálne väčšie bohatstvo, akým disponuje britská kráľovná!

12. Beckham trpí ornitofóbiou - strachom z vtákov

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články