Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V TOP 10 najdrahších obrancov v Európe aj Slovák. Najcennejší z nich stojí takmer 100 miliónov EUR

BRATISLAVA - Ako aktuálne vyzerá TOP 10 najdrahších obrancov v Európe? Traja Francúzi, polovica hráčov z Premier League aj jeden Slovák. A kto je najdrahší?
Zdroj: 35783
Zdieľajte:

Špecializovaný portál Transfermarkt.com zostavil rebríček 10 najdrahších obrancov Európy.

Medzi smotánkou sa nachádza aj Milan Škriniar. Zadák Interu Miláno má trhovú cenu 48 miliónov EUR a uzatvára spomínanú desiatku. Zahraničné médiá hovoria o záujme Manchesteru United, Manchesteru City či PSG. V minulosti sa spomínal aj Real Madrid. Aktuálne to najviac vyzerá na odchod na Old Trafford. Inter Miláno nechce Škriniara pustiť za menej ako 60 miliónov EUR. Trénera Conteho by zaujímal aj "trejd" za Anthonyho Martiala.

Na deviatej pozícii je možno budúci Škriniarov spoluhráč Harry Maguire z Manchesteru United. Jeho cena je 56 miliónov EUR.

Pozícia číslo osem pripadla Francúzovi Lucasovi Hernandezovi z Bayernu Mníchov - rovnako ako Maguire stojí 56 miliónov EUR.

Na siedmom mieste je jeho krajan Aymeric Laporte, ktorý pôsobí v Manchester City. Trhová hodnota tohto obrancu je rovných 60 miliónov EUR.

Prečítajte si aj

Dúbravka: Týchto 3 Slovákov by som kúpil do Newcastlu!

Na šiestej pozícii je opora zadných radov čerstvého víťaza La Ligy Raphael Varane. Ďalší Francúz má hodnotu 64 miliónov EUR.

TOP 5 uzatvára Andy Robertson. Škótsky obranca, ktorý je oporou zadných radov FC Liverpool nie je lacným "kúskom", rovnako ako Varane stojí 64 miliónov EUR.

Štvrtým najdrahším obrancom Európy je Rakúšan David Alaba z Bayernu Mníchov. Jeho hodnota je 65 miliónov EUR.

Bronzová pozícia pripadla v rebríčku najdrahších zadákov Európy Holanďanovi Matthijsovi de Ligtovi z Juventusu, ktorý má cenovku vo výške 67,5 milióna EUR.

Druhý najdrahší je jeho krajan Virgil van Dijk z FC Liverpool, ktorého hodnota je 80 miliónov EUR.

A kto je najdrahší obranca? Jeho spoluhráč Trent Alexander-Arnold z FC Liverpool, ktorý stojí bezmála 100 miliónov EUR - podľa Transfermarkt je jeho hodnota 99 miliónov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články