Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Agresivitou a drzosťou vytláča domácich. Slovenský supertalent sa bude učiť od Robbena

GRONINGEN - V Holandsku nám rastie obrovský talent. Agresivitou a drzosťou vytláča domácich a učiť sa bude od hviezdneho Arjena Robbena
Zdroj: 35770
Zdieľajte:

Tomáš Suslov si ako 17-ročný odkrútil debut v najvyššej holandskej súťaži Eredivisie. V 87. minúte sa dostal na ihrisko v zápase proti Venlu.

Začiatkom júna oslávil obrovský slovenský talent 18. narodeniny. Napriek svojmu mladému veku je však veľmi rozvážny, vie presne čo chce a čo je preto potrebné spraviť a obetovať.

„Nie je priestor na zaváhania. Teraz sa rozhoduje, či sa mi podarí zahrať si v Lige majstrov či reprezentácii, alebo nie,“ hovoril Suslov v rozhovore pre Pravdu.

Prečo Groningen?

Pred dvoma rokmi sa dostal na križovatku. Vyberal si z viacerých možností, kde sa bude ďalej futbalovo rozvíjať a kde má šancu presadiť sa. Voľba padla na holandský Groningen.

„Bola tam veľká šanca zahrať si už v mladom veku v áčku. Navyše sa mi pozdáva tunajší ofenzívny futbal. Hrávam buď na krídle alebo ofenzívneho stredopoliara. Teda kľúčové posty, ak chcete hrať smerom dopredu,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie Suslov.

Ťažká životná skúška

Odísť ako 16-ročný chalan do cudzej krajiny, bez znalostí jazyka, aklimatizovať sa v inom prostredí, zvykať si na nových spoluhráčov a nové podmienky. Ťažká životná previerka. Zo začiatku s ním bol v Holandsku otec, no keď sa okolo Vianoc naučil po anglicky, zostal Suslov odkázaný už len sám na seba.

„Zostal som v Groningene sám. Detstvo sa síce skrátilo, ale ak máte veľké futbalové sny, musíte sa niečoho zrieknuť. Dospel som rýchlejšie a som odolnejší voči vypätým situáciám. Naučilo ma to biť sa za seba na ihrisku i v živote."

Prečítajte si aj

Dúbravka: Týchto 3 Slovákov by som kúpil do Newcastlu!

Zbraňami drzosť a agresivita

Na ihrisku sa za seba dokáže skutočne biť a presadiť sa. Suslov je známy agresívnym štýlom a práve táto drzosť mu pomáha presadiť sa ako legionárovi.

„Som agresívnejší hráč. Bez toho by som v zahraničí nemohol uspieť. Beriem niekomu z domácich miesto. Legionár by mal mať vždy pridanú hodnotu. Aj vďaka drzosti si ma tréneri všímajú a hrávam so staršími vekovými kategóriami. Musím len udržať hranicu agresivity na súčasnej úrovni – bez zbytočných kariet, aby som neškodil tímu," uvedomuje si Suslov.

Učiť sa od Robbena

Tomáš Suslov sa môže tešiť na hviezdneho spoluhráča. Groningen nedávno oznámil veľkú novinku - klubu sa rozhodol pomôcť hviezdny Arjen Robben. Po tom, ako roky žiaril v Bayerne Mníchov sa vlani rozhodol ukončiť kariéru. No futbal mu evidentne veľmi chýbal, po ročnej odmlke ohlásil návrat. V Groningene sa objaví po dlhých osemnástich rokoch.

„Neberiem ho ako priameho konkurenta. To by bolo neúctivé. Je to jeden z najlepších hráčov sveta. Som zvedavý, ako bude s mladíkmi komunikovať. Prišiel, aby sme sa od neho mohli učiť."

Tomáš Suslov má o to väčšiu motiváciu zabojovať o stabilnú pozíciu v prvom tíme FC Groningen. Každodenne trénovať po boku takej legendy ako je Robben, to je určite špeciálny hnací motor pre mladých chlapcov v jeho veku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Pravda

Diskusia

Podobné články