Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Lešický: Futbalisti sú falošní, ubolení a fajnoví ľudia

BRATISLAVA - Futbalisti? Falošní, ubolení a fajnoví ľudia. Tvrdí dnešný oslávenec Milan Lešický
Zdroj: 4825
Zdieľajte:

Ing. Milan Lešický patrí medzi najuznávanejších slovenských futbalových odborníkov. Má za sebou úspešnú trénerskú kariéru, počas ktorej viedol Nitru, Žilinu, Púchov, Trnavu či slovenskú reprezentačnú dvadsaťjednotku.

V sobotu 11. júla, t.j. dnes, sa dožíva 75 rokov. Pri príležitosti tohto sviatku poskytol zaujímavý rozhovor pre portál pravda.sk. Hovoril o odvrátenej strane mince futbalistov, s ktorou musia bojovať všetci tréneri.

Milan Lešický: Futbal je často falošný

„Futbal je často falošný. Musia rátať s tým, že hráči sú nedôveryhodná skupina. Sú milí, veselí, kamarátski. Ale keď príde na lámanie chleba, málokedy splnia, čo sľúbili. A keď verejne vyhlásia, že teraz idú bojovať za trénera, môže pokojne prísť do šatne s igelitkami a kufríkom a rátať s tým, že končí," vyhlásil skúsený odborník.

Lešický vie o čom hovorí. Dlhé roky pracoval ako futbalový tréner a čerpá zo svojich vlastných skúseností. Opísal aj, ako by mal podľa neho vyzerať úspešný tréner a ktoré atribúty by mu mali byť vlastné.

Prečítajte si aj

Položili Žilinu, spravili si z klubu dojnú kravu. Trénerské legendy vinia zo súčasnej situácie hráčov

„Špičkový tréner musí vyžarovať energiu a zaujať hráčov. Mať v sebe niečo, čo je nevysvetliteľné, ale nevyhnutné. Takou osobnosťou bol naposledy Ján Kozák, ktorý viedol reprezentáciu. A vyzdvihnem ešte niečo, čo málokto povie, hoci si to mnohí myslia. Úspešný tréner musí byť trochu aj gauner. Pracuje s tímom, kde je veľa pováh, charakterov. Všetci, ktorí v poslednom čase niečo dokázali, boli predtým problémoví hráči a dosť zložité povahy."

Futbalisti? Ubolení, fajnoví ľudia

Lešický pôsobil aj ako expert v tokijskom Japan sport Promotion, tri roky bol športovým riaditeľom Viktorie Žižkov a možno nie každý vie, že v začiatkoch športovej kariéry bol "obojživelníkom", hrával súťažne futbal aj hokej. Vie teda dokonale porovnať rozdiel medzi futbalistami a hokejistami.

„Hokejisti sú tvrdší ľudia, viac znesú. Bolo bežné, že si niekto roztrhol obočie a zašívali ho na striedačke. Futbalisti by maródovali niekoľko dní, sú to ubolení, fajnoví ľudia," dodal Lešický pre pravda.sk.

Dnešnému oslávencovi želáme všetko najlepšie!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: pravda.sk

Diskusia

Podobné články