Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Položili Žilinu, spravili si z klubu dojnú kravu. Trénerské legendy vinia zo súčasnej situácie hráčov

ŽILINA - Žilinský klub je od dnes v likvidácii. Trénerské legendy z toho vinia prístup hráčov, kvitujú postup majiteľa
Zdroj: 34749
Zdieľajte:

MŠK Žilina je od 1. apríla 2020 v likvidácii. Klub sa nedokázal vysporiadať s náročnou situáciou, ktorú priniesla pandémie koronavírusu. Hráči nepristúpili na návrh vedenia klubu na dočasné zníženie platov. A tak 17 hráčov A-tímu dostalo kuriérom výpovede.

Hráči chceli dohodu, no návrh sa im zdal vysoký

„Pôvodný návrh sme odmietli, ale ďalšie rokovanie nám už klub neumožnil a rovno poslal výpovede," hovoril kapitán Miroslav Káčer pre Nový Čas. „Hráčom, ktorých nazvali lídrami kabíny, chceli krátiť mzdu o 80 percent. To je podľa nás veľmi veľa," hovoril brankár Dominik Holec.

„Chceli sme sa s klubom dohodnúť, ale nie v takej výške, v akej prišiel jeho návrh. Nie je pravda, že sme nechceli ísť dole s platmi. Mrzí ma to, čo sa stalo a že mi MŠK Žilina pošle výpoveď kuriérom bez toho, aby mi niekto niečo povedal,“ dodáva Holec.

Klub, vyznačujúci sa kvalitnou futbalovou akadémiou a fantastickou prácou s mládežou, ktorý pre európsky futbal vychoval niekoľko výborných hráčov, je na kolenách. Trénerské legendy z toho vinia hráčov a ich prístup.

Prečítajte si aj

Holec prehovoril o čudnom zaobchádzaní zo strany MŠK Žilina pri prepúšťaní hráčov

Jurkemik a Lešický schvaľujú radikálny krok majiteľa Žiliny

„Schvaľujem postup majiteľa Žiliny. Asi sa inšpiroval vo Švajčiarsku, kde Sion nedávno tiež rozpustil mužstvo. Ja by som takisto neplatil hráčov, keď nerobia. Ak si platy znížili v Barcelone, tak prečo nie v Žiline. Hráči nemôžu neustále kravu iba dojiť. Musia jej prísť aj oproti. Ukázať vzťah a srdce ku klubu," myslí si Ladislav Jurkemik.

V podobnom duchu, aj keď v miernejšej forme, sa vyjadril bývalý žilinský kouč Milan Lešický.

„Hráči chceli vždy viac peňazí. Neuvedomujú si, ako klub funguje. Oni hrajú vždy za seba. Ak by sa dohodli, neskončilo by to takto radikálne. Majiteľ klubu zodpovedá za celkový výsledok. Teda, či vyprodukuje stratu, alebo zisk. Odteraz budú žiť s nálepkami, že oni pomohli položiť žilinský klub."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články