Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bojujeme proti rasizmu na futbale a TOTO vypustí v priamom prenose ČT bývalý tréner Ružomberka?!

BRATISLAVA - Stále neutíchajú dozvuky kontroverzného transparentu ultras Slovana. A aby toho nebolo málo, ešte aj TAKÝTO nešťastný výrok v priamom prenose ČT
Zdroj: 35685
Zdieľajte:

Ešte len doznievajú negatívne dozvuky na kontroverzný transparent Ultras Slovana zo zápasu proti Michalovciam "White Lives Matter" a už sa objavuje ďalší incident z rasistickým podtextom.

Bývalý tréner Ružomberka a jeho rasistický výrok

Tentoraz nejde o Ultras Slovana, ale o bývalého trénera MFK Ružomberok Davida Holoubeka, ktorý počas spolukomentovania prenosu finále Slovnaft Cupu medzi Slovanom a Ružomberkom vypustil do éteru veľmi nešťastné slová.

„Vrazí do neho, otočí sa a ešte sa tomu čuduje. Je to pre mňa nepochopiteľné. Namiesto toho, aby sa ospravedlnil hráčovi, ktorého v podstate zraní, tak odchádza a čuduje sa. Zase všetci títo černosi v tejto chvíli... Vadí mi toto správanie.”

Prečítajte si aj

Ultras Slovan uráža novinárov, zdieľa politikov a vyhráža sa ľuďom

A mnohým určite bude vadiť tento jeho výrok.

Holoubek reagoval na stret Rafaela Rataa s Lukášom Kojnokom, po ktorom Ružomberčan spadol na trávnik, evidentne v bolestiach. Ratao napriek tomu pokračoval v hre akoby sa nič nestalo a po tom, ako rozhodca odpískal faul, začal sa rozčuľovať.

Holoubek sa neskôr za nešťastne volené slová ospravedlnil, ale ako sa hovorí v známej detskej riekanke "prvé slovo platí, druhé letí z gatí". Raz vyslovené sa už nedá zobrať späť. V dobe citlivej na rasistické ataky a v živom vysielaní ČT to platí dvojnásobne.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, ČT

Diskusia

Podobné články