Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sajfa to nevydržal, naložil Ultras Slovana za rasistický transparent! Odpoveď nenechala na seba dlho čakať

BRATISLAVA - Kauza rasistického transparentu Ultras Slovana nenechala chladným ani populárneho moderátora Sajfu. Naložil "fanúšikom", tí mu posielajú okamžite odpoveď
Zdroj: 35661
Zdieľajte:

Veľkú kontroverziu rozpútalo počínanie Ultras Slovana, ktorí vyvesili v zápase proti Michalovciam (4:0) rasistický transparent s nápisom "White Lives Matter".

Reagovali tak na hnutie "Black Lives Matter", ktoré sa do povedomia dostalo po smrti Američana tmavej pleti Georga Floyda, ktorého pri brutálnom a neprimeranom zákroku zabil biely policajt.

Sajfa ostro odsúdil konanie Ultras Slovana

Kontroverzia fanúšikov "belasých" nenechala chladným ani populárneho moderátora Sajfu, ktorý toto konanie ostro odsúdil príspevkom na sociálnej sieti Instagram.

„Vrchol primitivizmu. A najväčšia úbohosť je, že nikto z kompetentných zo Slovana proti takémuto niečomu nezakročí, ale asi niekde hlboko vnútorne to cítia rovnako. Hanba."

„All lives matter, tak sa tak začnime správať.“

Ultras Slovana reagovali na vyjadrenie Sajfu svojsky:

„Pevne slovanisti veríme, že podobným slniečkárom, ktorí sú zaslepení svojou nenávisťou voči bielemu obyvateľstvu a určite sa sami hanbia za svoju farbu pleti, tak im to dáte pocítiť! Zradcovia, ktorí špinia značku menom Slovan! Ak je raz black-ok, tak aj white bude ok, ako aj brown či yellow."

Hashtagy #FCKAFA a #FCKBLM pripojené k príspevku ale dávajú moderátorovi za pravdu. V preklade totiž znamenajú FUCK Antifa a FUCK Black Lives Matter.

Prečítajte si aj

Kmotrík: Nebudem klamať, mám obavy! Bude najväčší prestup v histórii slovenskej ligy vôbec vyplatený?

Oficiálne vyjadrenie fanúšikov ŠK Slovan k celej kauze

Ultras Slovana reagovali na vzniknutú kauzu aj na svojom oficiálnom facebookovom konte.

Slovanisti, už isto ste zaregistrovali mediálnu kampaň, ktorú rozpútali všetky média v našej krajine!


Chceli by sme sa vyjadriť, že vyvesením transparentu: WHITE LIVES MATTER, nevidíme nič čo by nás malo spájat s akýmkoľvek prejavom rasizmu, nakoľko myšlienka bola poukázať, že AJ NA BIELOM ŽIVOTE ZÁLEŽÍ. Dnes média nato ľahko zabúdajú a do pozornosti dávajú iba hnutie BLM.


Naozaj už na bielom živote nezáleží?
Naozaj sa svet zbláznil?
Nemienime sa ospravedlňovať za transparent a myšlienku toho čo predstavoval...
Máme hráčov rôznej národnosti či etnika a my naších hráčov rešpektujeme a každý jeden zápas náš klub a mužstvo podporujeme a ženieme vpred!


Posledný krát:
Transparentom sme chceli poukázať, že AJ NA BIELOM ŽIVOTE ZÁLEŽÍ a dištancujeme sa od toho, čo sa nám média snažia podstrčiť, len aby vytvorili senzáciu kde vôbec nie je!!"

Je smutné, že s tradičnou značkou ŠK Slovan sú spájané podobné rasistické nechutnosti.

Isto si spomeniete na kauzu generálneho riaditeľa a viceprezidenta klubu Ivana Kmotríka ml., na ktorého bola podaná obžaloba z úmyselného prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Na záberoch bol zachytený, ako na trnavskom trávniku po zápase s Ružomberkom hajluje smerom k fanúšikom Slovana.

Kmotríkovi hrozil trojročný trest odňatia slobody.

Ako chcieť od fanúšikov iné správanie, keď majú vzor v samotnom vrcholnom predstaviteľovi klubu? Vážne na zamyslenie...

Zdieľajte:
Zdroje informácií: instagram Sajfa, facebook Ultras Slovan official

Diskusia

Podobné články