Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

4 rekordy, ktoré môže Liverpool stále prekonať

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool získali po 30 rokoch ligový titul, aj tak stále majú dôvod bojovať. V hre je hneď niekoľko rekordných zápisov.
Fanúšik Liverpoolu oslavuje pred štadiónom Anfield.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Najviac bodov - 100 (Manchester City, 2017/18)

Víťazný gól Gabriela Jesusa z poslednej minúty súboja Manchestru City na trávniku Southamptonu neznamenal pre majstrovský boj nič významné, dopomohol tímu k rekordnému zápisu. Prvýkrát v histórii totiž niektorý z tímov získal trojciferný počet bodov.

City boli blízko aj v minulej majstrovskej sezóne, v ktorej im k magickej stovke chýbali dva body. Liverpool vlani získal len o bod menej ako klub z Manchestru. Tento rekord môže mužstvo z Anfield prekonať 15. júla na trávniku Arsenalu, stačí vyhrať aj predošlé štyri zápasy.

Prečítajte si aj

Čakanie v číslach: 30 rokov, 239 hráčov a vyše 1,5 miliardy

Najviac výhier - 32 (Manchester City, 2017/18 a 2018/19)

Novopečený majster má na svojom konte 28 víťazstiev a pred sebou ešte sedem zápasov. Na prekonanie rekordu, ktorý v dvoch sezónach po sebe stanovila mašina Pepa Guardiolu, tak môže v zostávajúcom priebehu sezóny dokonca dvakrát zaváhať.

Najbližšie čaká Liverpool 2. júla súboj práve proti City. Následne prídu zápasy proti Aston Ville, Brightonu, Burnley, Arsenalu, Chelsea a Newcastlu. Ak budú "The Reds" svoje stretnutia vyhrávať, rekord môžu prekonať, podobne ako pri počte bodov, proti Arsenalu.

Najviac domácich výhier - 18 (Chelsea, 2005/06; Manchester United, 2010/11; Manchester City, 2011/12 a 2018/19)

Žiaden klub Premier League nevyhral v jednej sezóne všetky domáce zápasy, Kloppovej družine chýbajú posledné tri prekážky k prekonaniu ďalšieho rekordu. Najskôr proti o záchranu bojujúcej Aston Ville, následne proti Burnley a na záver proti londýnskej Chelsea, ktorá bojuje o Ligu majstrov.

Liverpool neprehral domáci ligový zápas od apríla 2017, keď padol proti Crystal Palace. Odvtedy vyhral 46 zápasov a ďalších desať remizoval. Aj vďaka vynútenej pauze kvôli koronavírusu sa táto séria ťahá už viac ako tri roky.

Najvyšší náskok - 19 bodov (Manchester City, 2017/18)

"The Reds" momentálne vedú ligu o 23 bodov a o ďalšie tri body môžu navýšiť náskok už budúci štvrtok, keď sa predstavia na trávniku druhého Manchestru City. Ak by aj zaváhali, pokiaľ by v ďalších zápasoch dokázali zvíťaziť, bez ohľadu na výsledky City by bol náskok minimálne 20 bodov, čo je nový rekord.

Prečítajte si aj

Prvý titul po 30 rokoch pre FC Liverpool a Klopp hovoril o podivnom pocite prázdnoty
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články