Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prvý titul po 30 rokoch pre FC Liverpool a Klopp hovoril o podivnom pocite prázdnoty

LIVERPOOL - Liverpool získal po 30 rokoch anglický titul. Namiesto pocitov eufórie ale tréner Jurgen Klopp opisoval pocit prázdnoty
Zdroj: 35529
Zdieľajte:

Po tom, čo Chelsea v štvrtkovom šlágri zdolala Manchester City 2:1, mohol FC Liverpool začať oslavovať. Po 30 rokoch získal prvý titul v anglickej Premier League. Najdominantnejším spôsobom v histórii ligy - sedem kôl pred koncom - skôr sa nepodarilo nikdy žiadnemu anglickému tímu zabezpečiť si titul.

Úžasné zadosťučinenie pre The Reds po tom, čo im vlani titul unikol len o jediný bod.

Jurgen Klopp aj o podivnom pocite prázdnoty

Jurgen Klopp aj so svojimi zverencami pozorne sledovali zápas Chelsea so City. Oficiálnemu klubovému webu liverpoolfc.com sa zveril so svojimi bezprostrednými pocitmi. Namiesto lietania v oblakoch šťastím hovoril o podivnom pocite prázdnoty.

„Som úplne ohromený. Neviem, je to zmes všetkého - úľavy, šťastia, hrdosti, nemôžem byť pyšnejší na chlapcov."

Prečítajte si aj

Chyby sa v Anglicku neodpúšťajú! Dúbravkov mizerný zákrok stál Newcastle výhru

„Ako sme dnes večer spoločne sledovali zápas, vedeli sme, že sa to môže stať, že sa to nemusí stať, nevedeli sme. Chceme hrať futbal a sme veľmi radi, že môžeme znova hrať. Potom, keď sa to stalo, bola to čistá explózia."

„Odpočítavali sme posledných päť sekúnd zápasu, rozhodca ich odpočítaval trochu dlhšie ako my, takže sme sa museli pozrieť ešte na ďalšie dve alebo tri prihrávky."

„Potom to bolo čisté... nedokážem to ani opísať. Bol to veľmi, veľmi pekný moment. Hneď po tom som cítil vo svojom vnútri prázdnotu. Nemôžem tomu uveriť - nie som so sebou spokojný v okamihu, v ktorom sa cítim, ako sa cítim. Len toho bolo príliš veľa v tom momente. Budem v poriadku, nemusíte sa báť."

„Vlastne ani nemôžem byť šťastnejší. Nemohol som ani len snívať o niečom takom a pred vlaňajším rokom, úprimne, som ani nesníval. Pred troma rokmi sme neboli k tomu blízko, pred rokom sme boli skutočne blízko... čo chlapci dokázali za posledného dva a pol roka, konzistencia, ktorú ukázali, je absolútne neuveriteľná a na špičkovej úrovni."

„Úprimne povedané, netuším, ako to po celý čas dokážeme. Posledný večer bol dobrým príkladom - hrali sme zápas, ako keby bol štadión plný a každý kričal: Liverpool! alebo čokoľvek. Je to úžasný moment, to je to, čo môžem povedať," uzavrel Jurgen Klopp opis prvých pocitov po zisku najdominantnejšieho titulu v anglickej histórii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: liverpoolfc.com

Diskusia

Podobné články