Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho odpovedá na kritiku: Mal som Ronalda, Drogbu či Zlatana, takže Kane nebude mať problém s gólmi!

LONDÝN - Paul Merson spochybnil schopnosť využitia plného potenciálu Harryho Kanea pod José Mourinhom. Ten posiela na kritiku jasnú odpoveď: Nemyslím, že je pripravený na zlú odpoveď, pokúsim sa byť milý...
Zdroj: 35492
Zdieľajte:

Legenda Arsenalu Paul Merson spochybnil možnosť využitia plného potenciálu útočníka Harryho Kanea pod taktovkou Josého Mourinha a v jeho hernom štýle. Podľa neho by mal Kane po sezóne zvážiť zotrvanie v Tottenhame.

Nevyužitý potenciál Kanea pod Mourinhom?

„Myslím, že sa bude musieť na konci sezóny vážne zamyslieť. Nevidím, že by strelil 25, 30 gólov v budúcej sezóne pri spôsobe hry, aký chce José hrať," hovoril pre Sky Sports.

José Mourinho na jeho kritiku reagoval na pondelňajšej tlačovej konferencii. Vytiahol hviezdnych útočníkov, ktorých viedol a tiež čísla.

Mourinho posiela odpoveď

„Pri niektorých analýzach a poznámkach sa cítim trochu čudne, najmä keď sa mi zdá, že to začalo od Paula. Musím povedať, že rešpektujem mnohých ľudí, ako je on, a pretože si ho vážim, chcem byť v odpovedi milý."

„Nemyslím si, že je pripravený na zlú odpoveď, takže sa pokúsim byť milý a povedať niečo, nad čím sa ľudia môžu zamyslieť. Ako prvé - Harry hral svoj prvý zápas po šiestich mesiacoch."

Mourinho porovnal hru Harry Kanea a Anthonyho Martiala zo zápasu Tottenhamu s Manchesterom United.

„Bol to zápas mnohých šancí, bol to zápas v ktorom dvaja útočníci mali množstvo šancí. Dávate kredit mojej obrane za hru Martiala, dávate kredit pre obranu United za príležitosti, ktoré sme si utvorili alebo neutvorili? Musíte sa na to pozrieť vyvážene."

„Harry nehral zápas šesť mesiacov. Je to pre mňa jednoduché, keď sa pozriem na zoznam gólov, ktoré Harry nastrieľal podo mnou. Pozrite si dáta a je ľahké vidieť, koľko zápasov so mnou odohral a koľko gólov nastrieľal pred svojím zranením."

Prečítajte si aj

Dani Alves: Cristiano Ronaldo bol najťažší súper, akému som čelil

Zlatan, Ronaldo či Drogba

Následne začal Mourinho spomínať svojich bývalých hviezdnych útočníkov a odvolávať sa na ich gólové štatistiky.

„Mal som pár útočníkov, ktorí hrali podo mnou a neboli zlí. Mal som chlapca, ktorý sa volal Drogba a hral podo mnou štyri sezóny, strelil 186 gólov - priemerne 46 gólov za sezónu."

Mourinho sa však v hneve zjavne pomýlil. Drogba nestrelil pod Mourinhom 186 gólov, ale odohral 186 zápasov pod taktovkou portugalského trénera. Pod Mourinhom strelil 73 gólov.

„Mal som ďalšieho chlapca, ktorý tiež nebol zlý, teraz hrá za Juventus (Ronaldo). Hral podo mnou tri sezóny, strelil 186 gólov, čo dáva priemer 56 gólov na sezónu. Mal som ďalšieho chlapca, ktorý tiež nebol zlý, volá sa Karim Benzema."

„Hral podo mnou tri sezóny, nie vždy hral od začiatku zápasu, pretože bol v tom čase veľmi mladý, nastrieľal 78 gólov v troch sezónach, čo dáva priemer 26 gólov na sezónu."

„Mal som ďalšieho, ktorý sa volal Milito, hral podo mnou jednu sezónu, strelil 30 gólov, vyhral tri tituly. Mal som ďalšieho chlapca, hral podo mnou jeden a pol sezóny, v zvyšnej polovici mal vážne zranenie. Tento vysoký chlapec sa volá Zlatan. Strelil 58 gólov, čo dáva priemer 29 za sezónu."

„Takže drahý Paul, mám voči tebe veľký rešpekt. Myslím, že Harry Kane nemá žiadny problém strieľať góly v mojom tíme, najmä keď je fit a svieži a má zápasovú rutinu. To je môj odkaz pre niekoho, koho veľmi rešpektujem," dodal Mourinho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sky Sports

Diskusia

Podobné články