Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prestupové leto Chelsea: Kto odíde a ktorí hráči sú nedotknuteľní?

LONDÝN - Chelsea má veľké prestupové plány. No kto zo Stamford Bridge odíde a ktorí hráči sú nedotknuteľní?
Zdroj: 35426
Zdieľajte:

Chelsea má veľké plány, čo sa týka posilnenia kádra. Zmluvu už podpísal Hakim Ziyech z Ajaxu Amsterdam. Blízko podpísania kontraktu je Timo Werner. Najnovšie správy hovoria o tom, že zo Stamford Bridge prišla ponuka na 120 miliónov eur za Cristiana Ronalda. Frank Lampard má na svojom radare aj Kaia Havertza.

Je však jasné, že tieto posily budú niečo stáť a navyše Chelsea potrebuje uvoľniť nejaké miesto na súpiske pre nové tváre. Špecializovaný portál goal.com sa pozrel na to, kto z Londýna v lete najpravdepodobnejšie odíde a ktorí hráči sú nedotknuteľní.

Nedotknuteľní

Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount, Callum Hudson-Odoi, Billy Gilmour, Reece James a Fikayo Tomori. Mladíci, ktorých si Chelsea v uplynulých 12 mesiacoch poistila kontraktmi a spolieha na to, že práve oni budú tvoriť kostru tímu The Blues v nasledujúcich rokoch.

Spomedzi skúsenejších hráčov zostanú N´Golo Kanté, Mateo Kovačič, Jorginho, ktorý zostane v Londýne aj napriek záujmu Juventusu, Christian Pulisic dostane viac času ukázať svoje kvality, Olivier Giroud. V Chelsea zostane aj brankár Kepa Arrizabalaga a opora defenzívy - kapitán Cesar Azpilicueta.

Prečítajte si aj

Prestup leta? Tento klub ponúka 120 miliónov eur za Cristiana Ronalda!

Neistí

Chelsea pod taktovkou Franka Lamparda začala stavať na mladých hráčov z akadémie, ktorých rýchlo podpisovala na riadne kontrakty. Až na jednu výnimku a tou je Tammy Abraham. Zostávajú mu posledné dva roky platnej zmluvy. Abraham strelil vo všetkých súťažiach 15 gólov, dostal sa do anglickej reprezentácie. Napriek tomu je jeho budúcnosť v Londýne neistá. A ešte neistejšia bude po príchode Tima Wernera.

Ross Barkley. Tréner Lampard má dostatok kvalitných možností v stredovej formácii a Barkley bude pravdepodobne považovaný za nadbytočného.

Postrádateľní

Chelsea sa zaujíma o obrancu Bena Chilwella z Leicester City. To znamená, že budúcnosť Marcosa Alonsa a Emersona Palmieriho je neistá. Londýnsky klub je ochotný v lete predať oboch. Inter Miláno prejavil o túto dvojicu záujem. Emersom má záujemcov aj v Juventuse a Neapole.

Mitchy Batshuayi nedokázal presvedčiť Lamparda o dlhodobej budúcnosti a Chelsea sa snaží rozdeliť cesty s belgickým reprezentantom, aby získala finančné prostriedky.

The Blues majú na hosťovaní niekoľko skúsených hráčov, ktorých by radi uvoľnili na trvalý prestup - Atalana je ochotná zaplatiť 15 miliónov eur za trvalý prestup Maria Pasalica. PSG aj AC Miláno by radi kúpili Tiemouea Bakayoka.

Victor Moses a Davide Zappacosta sú na hosťovaní v Taliansku - v Interi, resp. Ríme. Obaja účastníci Serie A prejavili záujem o trvalé prestupy. Chelsea pokračuje aj v hľadaní záujemcu o služby Dannyho Drinkwatera, ktorý v tejto sezóne nepresvedčil na hosťovaní v Burnley a Aston Ville.

Dostupní na hosťovanie

Charly Musonda pravdepodobne dostane šancu rehabilitovať svoju kariéru na hosťovaní po vyliečení vážneho zranenia kolena.

Marco van Ginkel, ak sa rozhodne predĺžiť kontrakt, bude mať pravdepodobne rovnakú možnosť.

Lucas Piazon má ešte rok platný kontrakt a zostane na hosťovaní v portugalskom Rio Ave.

Končiace kontrakty

Skúseným krídelníkom Willianovi a Pedrovi končí po sezóne v Chelsea zmluva. Očakáva sa, že obaja opustia klub v lete ako voľní hráči.

Kenedy je ďalším hráčom, ktorý odíde a Van Ginkel detto, ak sa nerozhodne obnoviť kontrakt.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články