Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

15. najdrahší obranca sveta! Škriniar lacnejší od Ronalda len o 12 miliónov, toho "rozdupal" Messi

BRATISLAVA - Medzinárodné centrum pre športové štúdie (CIES) vypočítalo aktuálnu trhovú hodnotu najlepších hráčov. Ako je na tom Milan Škriniar? A kto je najdrahší na svete?
Zdroj: 34574
Zdieľajte:

Medzinárodné centrum pre športové štúdie (CIES) vypočítalo aktuálne trhové hodnoty najlepších hráčov sveta. Do výpočtov zahrnulo niekoľko zásadných aspektov ako napríklad vek, dosiahnuté úspechy, obdobie do vypršania kontraktu, post či aktuálnu výkonnosť.

Najdrahším hráčom súčasnosti je rýchlonohý Francúz Kylian Mbappé, ktorý má podľa CIES ako jediný hodnotu viac ako 200 miliónov eur, konkrétne 259.

Zvyšné kvarteto, ktoré ho dopĺňa v TOP 5, sú Angličania. Raheem Sterling má hodnotu takmer 195 mil. eur, Jadon Sancho 179 mil. eur, Trent Alexander-Arnold 171 mil. eur a Marcus Rashford 152 mil. eur.

A aké cenovky sú podľa štúdie CIES "zavesené" na ďalších hviezdach?

Prečítajte si aj

Škriniar dá Interu zbohom len pod jedinou podmienkou, píšu Taliani. Nerrazzuri už majú za neho náhradu

Lionel Messi stojí 100 miliónov eur, Cristiano Ronaldo necelých 63 miliónov eur. Medzi trhovými hodnotami oboch hráčov je teda priepastný rozdiel.

Erling Haaland má aktuálnu hodnotu 107 miliónov eur. Neymar necelých 83 miliónov, Robert Lewandowski 75 miliónov.

Najdrahším brankárom na svete je podľa CIES Ederson z Manchester City, jeho hodnota je 84 miliónov eur.

Najviac ceneným slovenským hráčom je Milan Škriniar. Obranca talianskeho Interu Miláno má hodnotu necelých 50 miliónov eur. Teda len o zhruba 12 miliónov eur nižšiu ako Ronaldo. Škriniar je podľa spomínaného rebríčka 15. najdrahším obrancom na svete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: CIES

Diskusia

Podobné články