Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škriniar v Barcelone? TOTO by na neho čakalo, odkazuje Gaizka Mendieta

BARCELONA - Bývalá hviezda Valencie či Barcelony a súčasný ambasádor La Ligy Gaizka Mendieta by rád videl Milana Škriniara v drese Barcelony, no toto by na neho čakalo
Zdroj: 35385
Zdieľajte:

V Anglicku píšu o veľkom záujme manchesterských gigantov United a City. V Španielsku sa zas spomína záujem z Realu Madrid a FC Barcelona. Slovenský obranca Milan Škriniar má naozaj zvučných nápadníkov.

Gaizka Mendieta, bývalý španielsky stredopoliar, ktorý pôsobil vo Valencii či FC Barcelona, prehovoril pre šport.sk o tom, čo by podľa neho Škriniara na Nou Campe čakalo.

„Či prestúpi do nejakého iného klubu, to sú zatiaľ len špekulácie. Už teraz ale potvrdzuje svoj talent a kvality. Uvidíme, čo sa stane. Sám som zvedavý, no takisto i prestupový trh sa ocitol v novej situácii. Kluby musia byť teraz obozretné. Najmä pri podpisovaní nových hráčov. Pre mňa je to skutočne excelentný hráč,“ pochválil Mendieta slovenského reprezentanta.

Škriniar v Barcelone? Toto by na neho čakalo

Napriek nesporným kvalitám by to Škriniar na Nou Campe nemal jednoduché. Konkurencia je enormná, rovnako ako tlak na hráčov katalánskeho klubu.

Prečítajte si aj

Deadline výkupnej klauzuly Lautara sa blíži. Žiadny stres, v Barcelone majú premyslený plán

„Samozrejme je to len špekulácia, ak by tam ale jedného dňa prišiel, rád by som videl ako by sa mu darilo, pretože ide o kvalitného hráča. Už sme to však videli v minulosti."

„Ak príde do Barcelony nový hráč, potrebuje nejaký čas, aby sa adaptoval na tamojšie podmienky. Musí sa pripraviť na ešte väčší tlak, na aký bol zvyknutý a aký je v iných mužstvách. V Barcelone to platí obzvlášť, najmä pre ich špecifický štýl futbalu. Okolo seba máte totiž tých najlepších hráčov, ktorých hre sa musíte nie len prispôsobiť, ale aj sa vyrovnať ich úrovni. To by čakalo aj na neho,“ hovorí Mendieta.

Inter chce za Škriniara Lengleta

Taliansky portál calciomercato.it s odvolaním sa na španielsky zdroj nedávno priniesol informáciu, že Inter Miláno je ochotný uvoľniť slovenského stopéra do Barcelony. Na Nou Campe si vyhliadlo za Škriniara náhradu.

„Ak dá Škriniar Interu zbohom, bude to len pod podmienkou, že do klubu príde Clément Lenglet,“ informuje spomínaný portál.

Francúzsky stopér je o rok mladší ako Škriniar. Do Barcelony prišiel v roku 2018 z FC Sevilla za 36 miliónov eur.

Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt je trhová hodnota oboch stopérov rovnaká - 48 miliónov eur.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: šport.sk, calciomercato.it

Diskusia

Podobné články