Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pekarík vyriekol pesimistickú prognózu budúcnosti nemeckých klubov

BERLÍN - V Nemecku sa postupne situácia vracia do normálu a kluby začínajú v malých skupinkách trénovať. Platí to aj pre Herthu Berlín, za ktorú hrajú Slováci Peter Pekarík a Ondrej Duda. Prvý menovaný v rozhovore pre ŠPORT.sk priblížil aktuálny stav.
Zdroj: 21715
Zdieľajte:

„Všetky bundesligové kluby sa postupne vracajú k spoločným tréningom, aj keď zatiaľ len vo forme individuálnych tréningov v malých skupinách. Je to signál, že nemecká Bundesliga urobí všetko pre to, aby sa prerušená sezóna mohla dohrať. Ak to situácia dovolí, od 20. apríla sú naplánované už spoločné tréningy celého mužstva,“ referoval reprezentačný obranca.

Prečítajte si aj

Šanca na dohratie Premier League? V hre má byť ďalší atypický scenár

Pekarík súhlasí s tým, že kríza môže stlačiť ceny hráčov na prestupovom trhu: „Je veľmi pravdepodobné, že v prípade ekonomickej krízy sa prestupové sumy za hráčov opäť dostanú do nižších čísel, pretože v poslednom období mnohé prestupové sumy boli neprimerane vysoké a nezodpovedali realite. Tým mám na mysli transfery, ktoré mali hodnotu 100, 150 či dokonca 220 miliónov eur.“

Kým koniec premrštených súm by bol pozitívny, skúsený Slovák má obavy, že kríza by mohla byť likvidačná pre celé kluby: „Takáto ekonomická kríza položiť na kolená mnohé futbalové či iné športové kluby. Keď spomeniem len Nemecko, tak v prvej a druhej Bundeslige hrozí až 13 z 36 mužstiev vyhlásenie konkurzu, pokiaľ by sa rozbehnutá sezóna nedohrala, pretože kluby by prišli v takom prípade približne o 170 miliónov eur, ktoré majú garantované z televíznych práv.“

Prečítajte si aj

V Nemecku sa môže hrať bez divákov pokojne ešte rok

A dohrá sa podľa neho v Nemecku aktuálna sezóna? „Môj osobný názor je, že rozbehnutá bundesligová sezóna sa dohrá za prísnych opatrení,“ zakončil s nádejou v hlase 33-ročný dolnohričovský rodák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Šport.sk

Diskusia

Podobné články