Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Reštrikcie s cestovaním komplikujú finále ligy majstrov: Kde sa bude napokon hrať?

ZÜRICH - Turecko môže prísť o finále futbalovej Ligy majstrov 2019/2020 na úkor Portugalska alebo Nemecka. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na anonymný zdroj, keďže verdikt Európskej futbalovej únie (UEFA) sa očakáva po zasadaní výkonného výboru riadiaceho orgánu 17. júna.
Zdroj: 34752
Zdieľajte:

Tohtosezónne finále sa malo pôvodne hrať 30. mája v Istanbule na Atatürkovom Olympijskom štadióne, všetko ale zastavila pandémia koronavírusu. UEFA už dlhšie avizuje, že finále by sa malo uskutočniť koncom augusta. Uvažuje sa aj o formáte akéhosi Final Four, resp. Final Eight.

Podľa zdroja AP je prioritou UEFA vybrať také dejisko, ktoré by nemalo problémy s reštrikciami pri pricestovaní hráčov, resp. rozhodcov. Neuvažuje sa pritom o účasti fanúšikov na tribúnach. Dohrávala by sa v ňom už aj štvrťfinálová fáza, celé semifinále a samotné finále.

Prečítajte si aj

5 najlepších nedocenených mladíkov nemeckej Bundesligy mimo Bayern či Dortmund

Prezident Portugalska Marcelo Rebelo de Sousa tento týždeň avizoval potenciálnu "výbornú futbalovú správu" pre krajinu. Do úvahy pre dohranie LM tam pripadajú dva štadióny v Lisabone, Benficy a Sportingu. Nemecké periodikum Bild zasa v stredu uviedlo, že ak by sa LM dohrala v Nemecku, záverečné fázy by mohol zorganizovať Frankfurt. Finále LM dáva UEFA tradične do neutrálneho dejiska, ale pandémia ochorenia COVID-19 ju núti vybrať si jednu krajinu pre dohranie zvyšných zápasov, tvrdí zdroj.

V LM sú dosiaľ známi štyria štvrťfinalisti: Paríž St. Germain, Atalanta Bergamo, Atletico Madrid a RB Lipsko. Z programu osemfinále zostali odvety Manchester City - Real Madrid (v prvom zápase zvíťazilo City v Španielsku 2:1), Bayern Mníchov - Chelsea Londýn (3:0), Juventus Turín - Olympique Lyon (0:1) a FC Barcelona - SSC Neapol (1:1).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články