Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

14 hviezd, ktoré nikdy nevyhrali Ligu majstrov

BRATISLAVA - Patria k najväčším hviezdam futbalu, na konte majú nespočet trofejí. Jedna im však chýba. Títo hráči potvrdzujú, že vyhrať Ligu majstrov nie je jednoduché.
Trofej Ligy majstrov.
Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

FABIO CANNAVARO

Cannavaro je legendou talianskeho futbalu, ako kapitán doviedol "Squadru" k titulu svetových šampiónov v roku 2006. S Parmou vyhral Pohár UEFA a s Interom Miláno dokráčal až do semifinále Ligy majstrov. K "ušatej trofeji" mu nepomohli ani pôsobenia v Juventuse či Reale Madrid.

V Turíne prehral dve štvrťfinále, v Madride vypadol trikrát v osemfinále. Jeho kariéra v európskych pohároch skončila neslávne, keď bol v roku 2010 vylúčený v odvete osemfinále Európskej ligy proti Fulhamu. Juventus vyhral prvý zápas 3:1, no v odvete prehral 1:4 a vypadol.

Prečítajte si aj

Dievčenský gólostroj zahanbí aj chlapcov! Má deväť, je kapitánka a žiari v troch vekových kategóriách

MICHAEL BALLACK

Zrejme jeden z najväčších smoliarov. V roku 2002 bol súčasťou Bayeru Leverkusen, ktorý si vyslúžil prezývku "Neverkusen", pretože skončil druhý v Bundeslige, domácom pohári aj Lige majstrov. Aby toho nebolo málo, v tomto roku postúpil s Nemeckom do finále MS. "National Elf" nestačili na Brazíliu, s ktorou prehrali po dvoch góloch Ronalda 0:2.

V roku 2006 prestúpil do Chelsea Londýn a o dva roky bol pri neúspešnom a smolnom moskovskom finále Ligy majstrov proti Manchestru United. Nasledujúci rok prehral v semifinále s Barcelonou v ďalšom pamätnom zápase. Kto by zabudol na jeho "naháňačku" rozhodcu Toma Henninga Övreböa. Chelsea vonku remizovala 0:0 a doma v závere viedla 1:0, no Iniestova bomba z nastaveného času pochovala jeho ďalšiu nádej.

HERNAN CRESPO

Šiesta minúta istanbulského finále Ligy majstrov v roku 2005. AC Miláno sa dostalo do vedenia proti Liverpoolu. Do konca prvého polčasu pridal Crespo ďalšie dva góly a do kabín sa išlo pri stave 3:0. Hotová vec? Nie úplne! Hráči "The Reds" v druhom polčase za šesť minút vyrovnali a zvládli lepšie aj penaltovú drámu. Crespo sa k rozstrelu nedostal, vystriedal ho Jon Dahl Tomasson.

Prečítajte si aj

Druhá tragická správa z Talianska v krátkom čase! Zdrvujúca rana pre Lobotkovho trénera a milánsku legendu

PAUL POGBA

Majstrovstvá sveta - víťaz. Domáci titul - víťaz. Domáci pohár - víťaz. Európska liga - víťaz. Liga majstrov - ❌

Pogba má na svojom konte neúspešné finále v drese Juventusu. V roku 2015 neuspel proti Barcelone. Francúz má stále len 27 rokov, čiže šanca na zisk "ušatého pohára" stále existuje.

GIANLUIGI BUFFON

Šesť brankárov má viac ako 100 zápasov v Lige majstrov, päť z nich súťaž aj vyhralo. Až na Buffona. Tri finále, tri prehry. V roku 2003 prehral v penaltovom rozstrele proti AC Milano, v rokoch 2015 a 2017 proti španielskym gigantom Barcelone a Realu Madrid.

V januári oslávil 42. narodeniny a jeho čas na zisk trofeje sa kráti. Juventus stále pokračuje v tejto sezóne, no po reštarte musí otáčať nepriaznivé skóre z prvého zápasu proti Lyonu.

ROBERT PIRES

Pires mal 32 rokov, keď hral svoje jediné finále Ligy majstrov: Arsenal - Barcelona v Paríži v roku 2006. Mal to byť jeho posledný zápas v drese "kanonierov", ktorým chcel ukončiť úspešných šesť rokov v severnom Londýne. Ale nedopadlo to podľa plánu.

Už v 18. minúte bol vylúčený brankár Jens Lehmann a Barcelona nakoniec vyhrala 2:1. Pires vyhral majstrovstvá sveta, majstrovstvá Európy, dvakrát Premier League a má aj dva úspechy v FA Cupe. Na "TÚ" noc v Paríži zabudnúť nevie. "Nočná mora" a "najhoršia spomienka", opisuje daný večer.

RUUD VAN NISTELROOY

Len päť hráčov strelilo viac gólov v Lige majstrov ako Holanďan, ktorý ale nikdy nehral finále. Do Manchestru United prišiel dva roky po triumfe v 1999 a Old Trafford opustil dva roky pred moskovským úspechom "červených diablov" v roku 2008. Jeho maximom je semifinále, v drese Realu Madrid nevyhral ani jeden zápas vo vyraďovacom kole.

Prečítajte si aj

Najhoršia situácia vo väzení, spomína Řepka. Skrat, všetkých som sfackoval! A rada od Kajínka, ktorá mu pomohla prežiť

PATRICK VIEIRA

Patrik vyhral svetový aj európsky šampionát. Má tri ligové tituly s Arsenalom a štyri s milánskym Interom. Bol kapitánom "Invincibles", ale nikdy nehral finále Ligy majstrov. Posledným úspechom v drese Arsenalu bola výhra FA Cupu v penaltovom rozstrele proti Manchestru United v roku 2005.

Rok po jeho odchode sa Arsenal dostal do finále Ligy majstrov, na ceste do Paríža porazil aj jeho Juventus. Po sezóne v Turíne sa presunul do Milána, kde v drese Interu strávil tri a pol roka. Menej ako päť mesiacov po jeho odchode "Nerazzurri" vyhrali Ligu majstrov.

FRANCESCO TOTTI

785 zápasov, 307 gólov, jediný klub. Totti miloval Rím a Rím miloval Tottiho. V drese AS strávil štvrťstoročie, vyhral Serie A, dvakrát Coppa Italia, ale Liga majstrov bola mimo jeho dosah. Totti bol úspešný len v dvoch vyraďovacích bojoch a nikdy sa nedostal cez štvrťfinále. V oboch prípadoch nepustil "vlkov" medzi najlepšiu štvoricu Manchester United.

RONALDO

Brazílčan získal dve Zlaté lopty a strelil 36 gólov v európskych pohároch za PSV Eindhoven, FC Barcelona, Inter Miláno a Real Madrid. Nikdy sa ale nedostal ani do finále. Najbližšie bol v roku 2003, keď Real vypadol v semifinále s Juventusom.

V roku 2007 hrával za AC Miláno, ktoré vyhralo Ligu majstrov. Keďže prišiel až počas zimy z Realu Madrid, v pohárovej jari nemohol za "červeno-čiernych" nastúpiť. Na jeho konte tak zostal triumf v PVP s Barcelonou v 1997 a v Pohári UEFA 1998 v drese Interu.

DENNIS BERGKAMP

V roku 1993 sa rozhodol, že je najlepší čas opustiť Ajax Amsterdam. Mohol ísť do Realu Madrid či Juventusu Turín, ale vybral si Inter Miláno. Tam sa mu nedarilo, čo zahralo do kariet Arsenalu, ktorý ho o dva roky neskôr kúpil za 7,5 milióna libier.

Ak by zotrval v Amsterdame, bol by víťazom Ligy majstrov v roku 1995, ak by sa presťahoval do Turína, vyhral by ju o rok neskôr. Chcel ho aj Real, s ktorým mohol uspieť v roku 1998. Po príchode do Londýna sa zistila jeho fóbia z lietania a tým pádom aj vynechanie vonkajších zápasov v európskych pohároch.

ZLATAN IBRAHIMOVIČ

Vyhral 31 veľkých trofejí, v Lige majstrov obliekal dres siedmych klubov. Ajax, Juventus, Inter Miláno, Barcelona, AC Miláno, PSG a Manchester United. V súťaži odohral 124 zápasov a strelil 49 gólov, no nikdy ju nevyhral. Najbližšie bol v roku 2010, keď s Barcelonou vypadol v semifinále proti Interu Miláno, odkiaľ odišiel leto predtým.

Prečítajte si aj

Nočná mora menom Zlatan! Arogantný a k tomu najhoršie brániteľný útočník, spomína Ujfaluši

ROBERT LEWANDOWSKI

Len Cristiano Ronaldo, Lionel Messi a Raul strelili v Lige majstrov viac gólov ako on. Ronaldo má päť "ušatých trofejí", Messi štyri a Raul tri. Lewandowski - nula.

Najbližšie bol v roku 2013, keď v drese Borussie Dortmund prehral proti svojmu súčasnému zamestnávateľovi Bayernu Mníchov. Odvtedy skončil trikrát v semifinále a dvakrát vo štvrťfinále. V tejto sezóne to vyzeralo nádejne, Bayern vyhral prvé štvrťfinále s Chelsea 3:0. Uvidíme, či sa táto sezóna vôbec dohrá.

DIEGO MARADONA

Jeden z najväčších futbalistov všetkých čias a rozhodne najväčší v našom výbere. V roku 1986 pomohol piatimi gólmi Argentíne k zisku titulu majstrov sveta, "ušatá trofej" mu však v jeho kariére prekĺzla medzi prsty. Jediná európska trofej, ktorú vyhral je Pohár UEFA z roku 1989 v drese SSC Neapol.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články