Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Anglicku ho volajú Muž momentu. Slovenský brankár prezradil netradičný ústupok pri rokovaniach o novej zmluve

FULHAM - Marek Rodák nedávno podpísal s Fulhamom nový kontrakt. Prezradil, akú netradičnú nezhodu pri rokovaniach s klubom mali
Zdroj: 30631
Zdieľajte:

Marek Rodák si v tejto sezóne nielenže vybojoval stabilnú pozíciu jednotky Fulhamu, ale zaradil sa medzi najlepších brankárov druhej najvyššej súťaže v Anglicku. Okrem toho nedávno získal nový štvorročný kontrakt.

„Som vďačný, že Fulham mi dôveruje a je spokojný s mojimi službami. Nebolo ľahké dostať kontrakt, v ktorom sú naozaj top podmienky. Rokovania trvali dosť dlho, obe strany museli spraviť ústupky, no napokon to vyšlo. Som veľmi spokojný a pozerám sa pozitívne do budúcnosti," pochvaľoval si Rodák v rozhovore pre šport.sk.

Netradičný ústupok pri rokovaniach o zmluve

Jeden zo spomínaných ústupkov bol zo strany slovenského Rodáka veľmi netradičný. Väčšina športovcov pri podpisovaní nových kontraktov preferuje dlhodobejšie, Rodák bol však výnimkou. Chcel kratšiu zmluvu, ako mu pôvodne zástupcovia Fulhamu ponúkli.

„Háčik bol v tom, že Fulham ma chcel až na päť rokov a ja som preferoval kratšiu zmluvu: na tri roky. Napokon sme sa dohodli na kontrakte na štyri roky s následnou opciou na ďalšiu sezónu," opisuje Rodák vznik kompromisu.

Vysvetlil aj dôvody, pre ktoré chcel radšej kratší kontrakt.

„Ja som chcel zmluvu na kratšie obdobie, lebo aj tri roky sú predsa len dosť dlhý čas. Vo Fulhame som šťastný, ale človek nikdy nevie… Môže prísť zaujímavá ponuka, môžu sa zmeniť podmienky v klube, môže sa stať hocičo. Aj preto som uvažoval nad kratšou zmluvou. Opakujem však, že som dostal vynikajúce podmienky a som s novou zmluvou spokojný.“

Prečítajte si aj

Pochettino: S týmto mojím tímom sme zmenili anglický futbal!

Cieľ je jasný: Premier League

Martin Dúbravka je stabilnou oporou Newcastle United v najvyššej Premier League. Suverénna jednotka "strák" medzi troma žrďami dokonca patrí medzi najlepších brankárov v jednej z najlepších futbalových líg. Cieľ dostať sa do Premier League a pravidelne v nej chytať má aj jeho krajan Rodák.

„Môj ďalší sen je pravidelne chytať v Premier League. Momentálne po tom túžim s Fulhamom. Ak sa nám nepodarí postúpiť do prvej ligy v krátkom časovom horizonte, bude prirodzené, že nastane určité sklamanie a príde aj túžba posunúť sa vyššie," Rodák jemne naznačil, že ak by sa v najbližších rokoch s Fulhamom nedostal do Premier League, zvažoval by prestup. Niet divu, na Britských ostrovoch sa špekuluje o záujme z tímov z najvyššej súťaže.

Nepredbiehajme však. Čoskoro by sa mala reštartovať sezóna anglickej Championship, druhej najvyššej súťaže. Deväť kôl pred koncom je Rodákov Fulham na peknej tretej pozícii. Do Premier League priamo postupujú najlepší dvaja. Na druhý WBA stráca Fulham šesť bodov, čo vzhľadom k zostávajúcemu počtu zápasov nie je nedostihnuteľná strata.

Muž momentu

Na Britských ostrovoch Rodákovi prischla prezývka "Muž momentu". Označuje ho tak oficiálny klubový web a napríklad aj Sky Sports, renomované médium na "ostrovoch".

„Viem o tom a vraj je to preto, že v dôležitých momentoch, keď sa láme zápas, viem podržať mužstvo. Poviem príklad, spomínam si na viacero duelov, keď sme mali v prvom polčase tlak a ja som sa v podstate nedotkol lopty. Potom sa situácia zmenila a v druhom polčase som mal sedem - osem zákrokov, čo je naozaj dosť. Pre brankára je dôležité, aby sa koncentroval počas celého zápasu a nepustil gól. No a my sme takéto stretnutia dotiahli do víťazného konca. Mimochodom, aj na Sky Sports sa o mne vyjadrili experti ako o mužovi momentu. Takáto chvála ma veľmi teší.“

Splní si slovenský "Muž momentu" sen o anglickej Premier League už v budúcej sezóne?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články