Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Povedal NIE Realu Madrid, pretože sa bál španielčiny. Dnes to ľutuje, pripravil sa tým o titul v Lige majstrov!

MADRID - Počuli ste už bizarnejší dôvod odmietnutia ponuky z Realu Madrid? Tohto hráča navyše pripravil o trofej v Lige majstrov, ktorú "biely balet" získal hneď v nasledujúcej sezóne
Zdroj: 35297
Zdieľajte:

Čo by dali mnohí hráči za to, keby dostali ponuku z takého tímu, akým je Real Madrid. Málokto takúto šancu odmietne a najmä nie z takého bizarného dôvodu, akým je neochota učiť sa španielčinu.

Konterman odmietol Real Madrid z kuriózneho dôvodu

No holandský obranca Bert Konterman v roku 1999 presne z takéhoto kuriózneho dôvodu povedal na ponuku "bieleho baletu" NIE.

Rozhodol sa zostať vo Feyenoorde a v roku 2000 sa rozhodol prestúpiť do škótskeho Rangers.

„V to leto Real Madrid ponúkol za mňa 20 miliónov guldenov," spomínal Konterman v podcaste Talkin Fitbaw.

„Leo Beenhakker bol mojím trénerom. Povedal mi: Real Madrid ťa chce. Hovorím: Robíš si srandu, neverím ti. Hovorí: Chcem, aby si zostal vo Feyenoorde, ale viem si predstaviť, že chceš ísť do Realu Madrid, pretože je to fantastický klub."

„V mojej mysli, môj ďalší presun mal byť do Nemecka či Veľkej Británie, pretože som veľmi dobre hovoril po nemecky a tiež po anglicky."

Prečítajte si aj

Najlepšia jedenástka v histórii Realu Madrid: Jeden súčasný hráč aj jedno OBROVSKÉ prekvapenie

„Španielsko bolo pre mňa trošku strašiakom, pretože som bol trošku nervózny z veľkého prestupu do takéhoto klubu a bol som nervózny z učenia španielčiny."

„Myslím, že aj ako ľudská bytosť, som nebol v tom čase pripravený na prestup do Realu Madrid," dodáva Konterman.

Bol to hlúpy krok, ľutuje s odstupom času

Spravil obrovskú chybu. Prišiel o cennú trofej za triumf v Lige majstrov, ktorý Real Madrid dosiahol hneď v nasledujúcej sezóne 1999-2000.

„Možno to bol odo mňa hlúpy krok," pripustil. „Oni to mysleli skutočne vážne. Ale ja som povedal Beenhakkerovi, že chcem zostať vo Feyenoorde. Ale v tom čase ma toto rozhodnutie vôbec nebolelo."

„Ale uschoval som si o tom všetky články v novinách, pretože mi to nikto neverí," dodal Holanďan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: podcast Talkin Fitbaw

Diskusia

Podobné články