Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 ťažkých rozhodnutí Zidana pred reštartom sezóny

MADRID - S blížiacim sa reštartom sezóny čelí tréner Realu Zinedine Zidane piatim ťažkým rozhodnutiam.
Zdroj: 34892
Zdieľajte:

Real Madrid čaká po obnovení sezóny boj o titul v španielskej La Lige. Jedenásť kôl pred koncom je druhý za FC Barcelona s tesnou dvojbodovou stratou. V Lige majstrov má pred sebou kľúčový odvetný osemfinálový súboj na pôde Manchester City, prvý domáci zápas "biely balet" prehral 1:2.

Real má pred sebou dôležité týždne a Zinedine Zidane si láme hlavu - čelí 5 ťažkým rozhodnutiam.

Rozostavenie

Zidane miluje rozostavenie 4-3-3 a okolnosti ho možno "donútia" použiť ho znova. Kľúčovým faktorom sú návraty Edena Hazarda a Marca Asensia po zraneniach. Dvaja ofenzívne ladení navrátilci by mohli s Karimom Benzemom vytvoriť perfektný útok.

Hazard a Asensio

Návrat Hazarda po zranení členka pravdepodobne posadí Viniciusa na lavičku. Asensio bude bojovať o svoje miesto v zostave s Balom, Lucasom Vazquezom a Rodrygom Goesom. Jovic, Mariano a Brahim - neočakáva sa, že by táto trojica dostala výraznejší priestor, najmä keď srbský útočník Jovic sa v domácom tréningu zranil.

Prečítajte si aj

Real Madrid si vyhliadol náhradu za Mbappého, člena magického trojzáprahu Liverpoolu

Trojica alebo štvorica v strede poľa?

Zloženie útoku bude mať vplyv na skladbu stredovej formácie. Ak sa Zidane rozhodne pre trojicu v stredovej formácii, Casemiro bude určite dispečerom zálohy. Fede Valverde by mal garantované miesto vedľa neho. Zidane sa bude musieť rozhodnúť, kto ich doplní - Luka Modrič alebo Toni Kroos? Nemec je vo výhode.

Ak sa však Zidane rozhodne pre štvorčlennú stredovú formáciu, v rozostavení 4-4-2 sa otvára priestor pre Isca. V tomto systéme hral Španiel v sezóne LM 2016-17 svoj najlepší futbal pod taktovkou Zidana.

Marcelo alebo Mendy?

V defenzíve má Zidane menej otázok ako v strede poľa a v útoku. Jasnou jednotkou v bránke je Courtois. Čo sa týka zloženia obrany, dilema je len pozícia ľavého beka - Marcelo alebo Mendy? Marcelo bojoval so stratou formy, v tejto sezóne nastúpil na 19 zápasov. Mendy dostával o niečo viac príležitostí, v zostave bol 22-krát.

Rotácia a päť striedaní

Zmeny v pravidlách počas pandémie povoľujú päť striedaní v jednom zápase. Zidane bude musieť prispôsobiť rotáciu hráčov a taktické zmeny tejto novinke a to môže mať vplyv na rozostavenie. Zranenia priviedli Zidana v Superpohári dokonca k rozostaveniu 4-5-1 a bude zaujímavé sledovať, aký vplyv bude mať Jovicova zlomená noha.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Marca

Diskusia

Podobné články