Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Brutálne drahý účet - 482 mil.eur za iba 90 gólov! Barcelona márne hľadá nasledovníka Messiho a Luisa Suáreza

BARCELONA - V prepočte viac ako 5 miliónov eur zaplatila Barcelona za jeden gól pri hľadaní nástupcu Messiho a Luisa Suáreza.
Zdroj: 35292
Zdieľajte:

Posledný transferový úspech FC Barcelona pri hľadaní vhodného útočníka dosiahla ešte v roku 2014 angažovaním Luisa Suáreza. Uruguajský "El Pistolero" prišiel za 81 miliónov eur. Odvtedy odohral za Kataláncov šesť rokov, v 270 zápasoch strelil 191 gólov - priemerne 0,7 gólu na zápas. Výborná vizitka!

Barcelona však v posledných piatich rokoch nemala šťastnú ruku pri výbere ofenzívnych posíl. Tieto zlyhania ju stáli poriadny balík.

Barcelonské zlyhania pri hľadaní útočníka

V roku 2015 prišiel na Nou Camp Arda Turan za 36 miliónov eur. Odohral 55 zápasov, strelil v nich 15 gólov a mal priemer 0,27 gólu na zápas.

Alcácer stál 30 miliónov eur. Za Barcelonu odohral 50 zápasov, strelil 15 gólov a mal priemer 0,3 gólu na zápas. Podobné čísla ako v prípade Ardu Turana.

Ozajstné katastrofy priniesli nákupy Ousmana Dembélého a Philippa Coutinha. Dovedna stáli Barcelonu 225 miliónov eur. Franúcz strávil od príchodu do Barcelony viac času na maródke ako na ihrisku a Brazílčan putoval na hosťovanie do Bayernu. Dembélé priemerne strelil 0,25 a Coutinho 0,27 gólu na zápas.

Medzitým skúsila Barcelona angažovať Deulofeua, no 12 miliónov eur za priemer 0,12 gólu na zápas nevyzerá oproti spomínanej dvojici ani zďaleka tak hrozivo.

Prečítajte si aj

Interný dokument Barcelony sa dostal na verejnosť! Chce kupovať starších hráčov a TOTO je dôvod

Boateng bol ďalším želiezkom v ohni. Pôsobenie v Barcelone mu ale vôbec nevyšlo. Odohral len štyri zápasy, v ktorých nedokázal skórovať ani raz. Šťastie pre Barcu, že prišiel zadarmo.

Malcom prišiel na Nou Camp za 41 miliónov eur. Ani náhodou však nevykročil v stopách Messiho či Luisa Suáreza. Odohral len 24 zápasov s priemerom 0,17 gólu.

Posledné dve ofenzívne posily sa Barcelone tiež vôbec nevydarili. Ale vôbec! Antoine Griezmann nedokázal nadviazať na výborné výkony z Atlética Madrid. V 37 dueloch strelil 14 gólov, má priemer 0,37 gólu na zápas, čo je vzhľadom k jeho prestupovej cene 120 miliónov eur veľmi slabé.

Angažovanie Braithwaita možno nazvať "z núdze cnosť", Barcelona v tom čase plátala dieru po zranenom Luisovi Suárezovi. Odohral len tri zápasy, premiérového gólu sa nedočkal. 18 miliónov eur sa zdá byť vyhodených do koša.

Viac ako 5 miliónov eur za jeden gól? Šialené!

Spočítané-zrátané, manažment Barcelony za posledných 5 rokov vyhodil do "luftu" pri hľadaní útočníka, ktorý by doplnil dvojicu Lionel Messi - Luis Suárez, potenciálne sa stal ich nasledovníkom, horibilných 482 miliónov eur za dovedna 90 gólov. Suma vo výške 5,35 milióna eur za jeden strelený gól asi ľudí z vedenia Barcelony príliš nenadchne. Brutálne drahý účet.

Všetko nasvedčuje tomu, že ďalším pokusom Barcelony bude Argentínčan Lautaro Martinez. Inter Miláno stanovil prestupovú sumu na 111 miliónov eur. Barcelonský účet sa zvýši už na zhruba 600 miliónov eur. Či aspoň tento transferový ťah prinesie úspech, je momentálne vo hviezdach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články