Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Depresie som riešil ako väčšina chlapov. Pár pív však nepomohlo, vyústilo to až do pokusu o samovraždu!

LONDÝN - Bývalý útočník Watfordu či Boltonu otvorene vyrozprával svoj príbeh, ktorý sa takmer skončil tragicky. Chce poslúžiť ako výstraha pre ostatných
Zdroj: 35290
Zdieľajte:

Bývalý útočník anglických tímov Watford a Bolton otvorene vyrozprával svoj príbeh o boji s depresiami, ktorý vyústil až do pokusu o samovraždu. Chce otvoriť oči ostatným, ktorých trápia podobné problémy.

Marvin Sordell sa vlani prekvapujúco vo veku 28 rokov rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. Mnohých to prekvapilo. No sám cítil, že robí správne rozhodnutie. Futbal ho už nerobil šťastným.

Sordell celé roky zápasil s tvrdosťou profesionálneho futbalového života. Trápil sa, no najhoršie bolo, že sa nikomu nemohol zdôveriť. Problémy vyústili v roku 2013, pokúsil sa o samovraždu. Našťastie, neúspešne.

Pár pív to nevyriešilo, vyústilo to do pokusu o samovraždu

„Tento priemysel som občas považoval za ťažký, pretože v krátkom časovom slede máte veľa vrcholov aj pádov," rozprával Sordell pre goal.com. „Ale, ako to zvyknú chlapi robiť, otvoríme si pivo a pokračujeme ďalej."

„Tiež som to tak roky a roky robil, až som sa dostal do bodu, keď som sa pokúsil o samovraždu. Vždy som zápasil s mojím duševným zdravím vo futbale. V počiatočných fázach kariéry som mal depresie. Ale zistil som, že niektorí ľudia mali k tomu archaické názory."

„Stále si myslím, že niektorí ľudia majú túto starú mentalitu - hlavu hore, vzchop sa. Miesta, kde som si hru užíval najviac boli Coventry a Watford. Ale mimo týchto klubov to bola len moja kariéra a práca."

Prečítajte si aj

Tragédia v klube francúzskej Ligue 1: Samovražda po diagnóze Covid-19!

„Menil som kluby veľmi často, napriek tomu som sa stále ocitol na mieste, kde som nechápal, prečo nie som šťastný. Keď som urobil krok späť a hľadal som spoločného menovateľa, bol to futbal."

„Už sa mi viac nepáčilo byť profesionálnym futbalistom. Cítil som sa, akoby ma tento priemysel a moje skúsenosti tlačili von z hry, ktorú som miloval. Prestalo to pre mňa fungovať, nerobilo ma to šťastným."

„Takže som sa rozhodol odísť. Nebolo to o peniazoch. Nebolo to ani o samotnom futbale, pretože túto hru stále milujem. Keby som však naďalej zostal profesionálnym futbalistom, nebol by som šťastný."

„Je veľa obetí, ktoré musíte urobiť, no ľudia ich nevidia. Musíte občas odložiť svoje hodnoty kvôli tomu, čo vám ľudia hovoria, že by ste mali robiť. Dostávaš veľa rán. Nie je to len o lesku a sláve, je tu toho omnoho viac."

Futbalisti často bojujú s psychickými problémami

Že kariéra profesionálneho futbalistu nie je med lízať a mnohí aj pod vplyvom obrovského tlaku trpia duševnými ťažkosťami je evidentné.

Samovraždu spáchal bývalý špičkový slovenský útočník Juraj Halenár a po podobné prípady netreba chodiť ďaleko - len v piatok sa zastrelil vo svojom apartmáne v Belehrade bývalý srbský reprezentant Miljan Mrdakovič vo veku 38 rokov. Trpel úzkosťami a depresiami, ktoré riešil alkoholom a táto kombinácia ho pravdepodobne priviedla do hrobu.

„Mali sme ideálny vzťah, ale rád si vypil a myslím si, že v kombinácii s psychickými problémami to bol hlavný dôvod toho, čo urobil," cituje Daily Mail jeho priateľku Ivanu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články