Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bývalý reprezentačný tréner už 5 rokov ignoruje našu ligu: Pokiaľ sa nezmení TOTO, tak neprídem!

BRATISLAVA - Bývalý reprezentačný tréner Ladislav Jurkemik prezradil, prečo už 5 rokov ignoruje zápasy slovenskej ligy. Na plné ústa vyhlásil dôvod svojho rozhodnutia
Zdroj: 20415
Zdieľajte:

Ladislav Jurkemik, bývalý reprezentačný tréner SR, nezavítal na zápasy slovenskej ligy už 5 rokov. Pokiaľ sa nezmení jedna vec, nemá v úmysle na svojom rozhodnutí nič meniť.

Dôvod, pre ktorý Jurkemik 5 rokov ignoruje slovenskú ligu

„Pokiaľ v ňom nebude hrávať viac našich mladíkov, ale, naopak, plno slabých cudzincov, tak neprídem. Nie som vôbec zvedavý na druhotriednych hráčov zo zahraničia. To, čo sem chodí, je odpad z iných krajín. Nakuknú sem len pre peniaze a o chvíľu sú preč," nedával si servítku pred ústa v rozhovore pre Nový Čas.

„Chcem vidieť našich dorastencov, aj keď toho ešte toľko s loptou nevedia. Radšej sa budem pozerať na nich, alebo pôjdem na dedinský futbal. Som na tisíc percent presvedčený, že návštevnosť na štadiónoch stúpne len vtedy, keď bude na ihriskách viac našich hráčov," dodáva.

Prečítajte si aj

Položili Žilinu, spravili si z klubu dojnú kravu. Trénerské legendy vinia zo súčasnej situácie hráčov

Ligu by ukončil, titul by dal Slovanu

Dnes, t.j. v piatok 22. mája, majú kluby slovenskej ligy rozhodnúť o reštarte súťaže. Plán je taký, že začať by sa malo 6. júna a sezóna by sa dohrala v júli. 66-ročný Jurkemik je však rázne proti načrtnutému scenáru. Bez divákov to podľa neho nemá význam.

„Dohrávať ligu je totálny nezmysel. Bez fanúšikov je to mŕtvy futbal. Ten sa hrá predsa pre ľudí. Keď nemôžu prísť na tribúny, nemá to žiaden šmrnc. Nech to radšej ukončia. V júni môžu začať prípravu na novú sezónu a v júli ju pokojne rozbehnúť."

Jurkemik ponúkol riešenie, ako by sezónu ukončil on. Titul by dal do rúk Slovanu, ktorý v čase prerušenia sezóny viedol ligu s pohodlným desaťbodovým náskokom.

„Tabuľka nech ostane v platnosti. Jej lídra by som vyhlásil za majstra. Mužstvá hrali v tejto sezóne dvakrát proti sebe, takže by to bolo regulárne rozhodnutie," myslí si bývalý reprezentačný tréner.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články