Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šéf Bundesligy: Keď je Haaland taký dobrý, tak prečo je v Dortmunde?

DORTMUND - Strata Erlinga Haalanda? Tak keď je taký dobrý, prečo je v Dortmunde? Pýta sa šéf nemeckej Bundesligy
Zdroj: 34528
Zdieľajte:

Žiaril v drese Salzburgu, v januári po ňom siahol Dortmund a Erling Haaland neprestáva udivovať svojimi výkonmi. O jeho služby majú záujem top európske tímy vrátane Realu Madrid či Manchesteru United.

Keď je Haaland taký dobrý, potom prečo je v Dortmunde?

Čo hovorí generálny riaditeľ nemeckej Bundesligy Christian Siefert na prípadný odchod hviezdy z jeho súťaže?

„Stratou je odchod každého skvelého hráča. Ale spýtam sa vás: ak je taký dobrý, tak potom prečo je v Dortmunde?," položil Siefert rečnícku otázku v rozhovore pre španielsku Marcu.

Následne svoj komentár vysvetlil: „Teraz je ľahké obdivovať hráča, ktorý je už v pozornosti celého sveta. Ale ťažšie je podpísať ho predtým, ako sa to stane. Dortmund to dokázal, odviedol excelentnú prácu."

Prečítajte si aj

Lewandowski dáva zásadnú radu Haalandovi a vymenoval 5 najlepších deviatok sveta

Siefert zdôraznil, že Bundesliga nepotrebuje stavať na hviezdnych individualitách. Záujem vzbudzuje skôr kvalitnou hrou a atraktívnymi zápasmi.

„Futbal je kolektívny šport. Nie je ako basketbal. La Liga mala dvoch najlepších hráčov sveta dekádu, čo sa nikdy nestalo. Bol to pre nich úspech, ale som šťastný za náš progres v Nemecku."

Siefert posiela kritikom jasný odkaz

Bundesliga ako prvá z top európskych súťaží obnovila sezónu po prestávke spôsobenej pandémiou. Mnohí tento krok zo strany vedenia súťaže kritizovali. Siefert má pre nich jasnú odpoveď.

„Neriskujeme verejné zdravie ani nekradneme testy. Ak môžeme začať ligu z našich vlastných zdrojov a bez vypytovania peňazí od štátu, prečo to nespraviť? Okrem toho, Nemecko miluje futbal - 80 miliónov ľudí má vírus vo svojich hlavách, my im pomáhame trošku na to zabudnúť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Marca

Diskusia

Podobné články