Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rastie nám nová brankárska hviezda? Chodí na základnú, bol na skúške v Manchesteri United a teraz trénuje s áčkom Trnavy

TRNAVA - Derie stále ešte len lavice základnej školy, no už má za sebou skúšku v Manchesteri United. Aktuálne sa pripravuje s áčkom Trnavy. Vyrastá Slovensku nová brankárska hviezda?
Zdroj: 35248
Zdieľajte:

Má len 15 rokov. Je žiakom deviateho ročníka základnej školy. Absolvoval krátky tréningový pobyt v Manchesteri United. Aktuálne je jedným z piatich brankárov, ktorý sa pripravujú s A-tímom Spartaka Trnava.

Zaujímavý životopis na tak mladý vek.

O kom je reč? O brankárovi Patrikovi Vasiľovi.

Rastie nám nová brankárska hviezda?

„Prístup k tréningom je profesionálnejší. Cítim, že na rozdiel od mládežníckych kategórií je to rýchlejšie a tvrdšie. Takže musím priznať, že mi chvíľku trvalo, kým som si zvykol. Teraz je to už v poriadku,“ porovnal Vasiľ mládežnícky futbal so seniorským pre oficiálny klubový web fcspartaktrnava.com.

Skúsenejší gólman Dobrivoj Rusov si benjamínka tímu zobral pod svoje ochranné krídla a dokonca mu robí aj "taxikára", keďže Vasiľ ešte nemá vodičské oprávnenie.

„S chalanmi som si sadol, zobrali ma medzi seba a dokonca Dobo Rusov ma vozí na tréningy aj domov."

Prečítajte si aj

Spartak Trnava bojuje o prežitie, fanúšikovia spravili krásne gesto

Chce chytať v jednej z TOP 5 svetových súťaží

V budúcej sezóne by mal dostávať priestor v trnavskom tíme do 19 rokov. No rád by sa čo najskôr prepracoval do "áčka". A neskôr do veľkej futbalovej Európy.

„Mojím cieľom je hrať profesionálny futbal na čo najvyššej úrovni. Raz by som si chcel zachytať v jednej z najlepších piatich líg sveta."

K svetu veľkého futbalu nakrátko pričuchol už začiatkom tohto roka, keď absolvoval krátky tréningový pobyt v slávnom Manchesteri United.

„Je to jeden z najprofesionálnejších klubov sveta so všetkým, čo k tomu patrí. Starali sa o nás dokonale, nemôžem povedať jedno krivé slovo," pochvaľuje si.

Vyrastie nám z neho budúca brankárska hviezda?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: fcspartaktrnava.com

Diskusia

Podobné články