Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neférová hra Trnavy? Kontroverzný príspevok TA3 stiahla, portugalský tréner sa bráni: Takto to naozaj bolo!

TRNAVA - Iný zámer?
Zdroj: 34128
Zdieľajte:

Pandémia koronavírusu má negatívny ekonomický dosah takmer na všetkých. Futbalové kluby nevynímajúc. Aj manažment tímu Spartak Trnava bol nútený pristúpiť k znižovaniu platov. V reportáži na televízii TA3 športový riaditeľ červeno-čiernych Andrej Kostolanský obvinil hlavného trénera Portugalčana Ricarda Chéua, že nepristúpil na návrh zníženia platu. Okrem neho nemal súhlasiť ešte jeden tréner a dvaja hráči.

„Táto skupina nebola ochotná ísť dole s ničím a my sme to museli len akceptovať a rešpektovať, keďže majú platné zmluvy a pánmi situácie boli oni,” zaznelo z úst Kostolanského v spomínanej reportáži. Návrh na zníženie platov mali odmietnuť obaja portugalskí tréneri a hráči Bogdan Mitrea s Petarom Orlandičom.

Zníženie platu? O 50 % a na 15 mesiacov

Ricardo Chéu dal v rozhovore pre šport.sk jasné stanovisko k celej situácii a podrobne opísal, ako to celé vlastne bolo. Vedenie Trnavy od neho požadovalo zníženie platu - ale do konca aktuálneho kontraktu, teda na 15 mesiacov a to vo výške 50 %! Samozrejme, že na takéto podmienky nemohol pristúpiť. Najkurióznejšie na celej kauze je, že spomínanú reportáž TA3 neskôr stiahla.

Prečítajte si aj

Real Madrid neupúšťa zo snahy angažovať Škriniara. Interu ponúka túto hviezdu plus peniaze

„Na začiatku pandémie som mal stretnutie s kompetentnou osobou z klubu, s ktorou sme hovorili o možnosti, že klub by mohol znížiť platy hráčom a realizačnému tímu. Vôbec som sa tejto myšlienke nebránil a bol som pripravený pomôcť klubu, aby mohol túto nepríjemnú situáciu, v ktorej sa ocitli aj ostatné mužstvá, zvládnuť lepšie. Potom sme mali asi ešte dve ďalšie sedenia, na ktorých sme sa dohodli, že mi vedenie klubu pošle na e-mail návrh, ktorý si budem môcť prejsť, lenže do dnešného dňa som nič nedostal.

Ako teda môžem akceptovať niečo, čo som doteraz nevidel? Jediné slová, ktoré som počul na druhom sedení, boli, či budem súhlasiť so znížením 15-mesačného platu, ktorý mi ešte v mojej zmluve v Trnave ostáva, o 50 percent. Všetkým ponúkli zníženie platu na 3 mesiace a mňa požiadali znížiť 15 mesiacov? Všetko toto bolo povedané počas neformálnej debaty. Vôbec mi to nepripadá korektné a férové, pokiaľ, samozrejme, nebol zámer iný...”

Uvidíme, ako sa napokon celá kauza vyvinie a či Ricardo Chéu zostane na trnavskej lavičke. Aký je prístup zo strany vedenia klubu smerom k portugalskému trénerovi po spomínaných skutočnostiach môžete ľahko posúdiť sami.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: šport.sk, TA3

Diskusia

Podobné články