Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zdvihol si tú šti*nku? Aliadiere opísal dve príhody, kedy zažil vždy pokojného Wengera totálne vytočeného

LONDÝN - Trénera Arsena Wengera poznáme ako vždy pokojného a rozvážneho. Bývalý zverenec Jeremie Aliadiere opísal dve príhody, kedy ho zažil totálne vytočeného.
Zdroj: 35234
Zdieľajte:

Arséne Wenger sa počas 22-ročného pôsobenia na lavičke Arsenalu prezentoval ako vždy pokojný a rozvážny tréner. Aj on je však len človek. Bývalý zverenec Jeremie Aliadiere opísal exkluzívne pre goal.com dve príhody, kedy francúzskeho trénera zažil totálne vytočeného.

Prvá príhoda - fiasko na Old Trafforde

Prvýkrát to bolo vo februári 2001 na Old Trafforde. Arsenal išiel do zápasu s 13-bodovým mankom na Manchester United a nevyhnutne potreboval vyhrať, ak chcel udržať aspoň teoretickú nádej na titul.

Tím Gunners zdecimovaný zraneniami prehral prvý polčas 1:5, keď hetrikom zažiaril Dwight Yorke. V polčasovej prestávke Wenger stratil všetky zábrany a tradičnú rezervovanosť.

„V prvom polčase, keď hral Igor Stepanovs vzadu, nás totálne rozdrvili. Bolo to ako vtip. Andy Cole a Dwight Yorke nás absolútne zabíjali," spomínal Aliadiere.

„Nebol som v zostave, bol som ako 19. hráč na súpiske alebo také niečo. A keď som videl, ako stráca samého seba, bolo to, že: Wow! Nikdy predtým som ho nevidel takého šialeného."

„Hádzal fľaše po celej šatni, stále chodil sem a tam. Kričal a nadával - a Wenger nikdy nezvyok nadávať. Bol proste úplne šialený."

„Nebol konkrétny, nechcel na nikoho ukazovať prstom, ale bláznil asi päť minút predtým, ako sa začal trochu ukľudňovať."

Aliadiere pôsobil v Arsenale v období 1999-2007. Počas ôsmich rokov v tíme Gunners to bolo prvý a jedinýkrát, čo videl Wengera takto "šalieť" počas zápasu.

Prečítajte si aj

Emery pochoval "prístup a nasadenie" Mesuta Ozila. Hráči Arsenalu ho nechceli za kapitána!

Druhá príhoda - Wiltord a jeho telefonát v šatni

No zažil ho vytočeného "do vývrtky" ešte pri jednej príležitosti. Odohralo sa to v šatni tréningového centra Colney. Jeho hnev bol tentoraz konkrétny - smeroval na jedného hráča.

„Bol to Sylvain Wiltord," prezrádza Aliadiere.

„Bolo nám povedané, aby sme nepoužívali mobilné telefóny v šatni. Arsene vždy hovoril, že máš dve možnosti so svojím telefónom - nechať ho v aute alebo zobrať si ho do šatne a nechať ho v tichom režime."

„Jedného dňa prišiel do šatne a začali sme s mítingom. Rozprával sa so všetkými hráčmi, keď odrazu Sylvainov telefón začal vyzváňať nahlas a on na telefonát odpovedal."

„Arsene sa totálne vytočil. Začal besnieť a kričal: Sylvain, ty si zodvihol tú štianku?! Začal na neho poriadne kričať a dal mu pokutu 10 alebo 12 tisíc."

„Bolo to v období, keď medzi Sylvainom a Wengerom bolo trochu napätie a Sylvain to absolútne mal na háku, staral sa len o svoj rozhovor v telefóne. Bolo to šialené."

Aliadiere dodáva: „Toto boli jediné dva razy, čo som videl Arsena naozaj stratiť jeho sebakontrolu."

„Normálne, aj keď sme mali zlé zápasy, dal si čas, aby nezačal reagovať zle. Vždy si dal nejaký čas, aby sa upokojil a rozmýšľal čistejšie pred tým, ako začal hovoriť s hráčmi."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články