Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bol najdrahší slovenský tréner, dnes je najstarší na svete. Wikipedia ho pochovala pred 18 rokmi, on však stále trénuje

BRATISLAVA - Podľa Wikipedie je mŕtvy. Niekdajší najdrahší slovenský tréner ťahá na deväťdesiatku a stále trénuje! Žijúca legenda
Zdroj: 35192
Zdieľajte:

Podľa českej Wikipedie je slovenská trénerská legenda Ján Hucko už mŕtvy. "Pochovali" ho 15. januára 2002, teda pred osemnástimi rokmi. V pondelok oslávil krásne 88. narodeniny. A nielen to, stále je aktívny a robí to, čo miluje - trénuje.

Koho predčasne pochovajú, bude dlho žiť

„Každý sa občas dopustí chyby, odpúšťam tým, ktorí ju urobili a odkazujem všetkým, že kým som na ihrisku, tak žijem,“ vyhlásil Hucko v rozhovore pre Pravdu.

„Hovorí sa, že koho predčasne pochovajú, bude dlho žiť. Mne sa to už podarilo, 88 rokov nie je málo, ale je to len číslo. Tí dvaja snehuliaci, ktorí teraz predstavujú môj vek, nie sú pre mňa strašiakom. Na môj vek mám solídnu kondíciu, k čomu prispieva aj životospráva. Cítim sa celkom dobre a do truhly sa nechystám,“ pochvaľuje si svoju kondíciu stále vitálny tréner.

Posledných pätnásť rokov pracuje v klube FKM Karlova Ves, vychováva mládež. S Máriom Rovenským vedie tím hráčov do 15 rokov. Vštepuje im zásady a skúsenosti, ktoré nadobudol počas extrémne bohatej 60-ročnej trénerskej kariéry.

Prečítajte si aj

Spartak Trnava bojuje o prežitie, fanúšikovia spravili krásne gesto

Najdrahší slovenský tréner

Pamätníci si možno spomínajú. Ján Hucko dva roky viedol slávny tím Spartak Trnava, v roku 1969 s ním získal majstrovský titul. S Trnavou sa dostal do semifinále vtedajšieho EPM, terajšej Ligy majstrov. Spartak vtedy nestačil na holandský Ajax Amsterdam a zostal tesne pred finálovými bránami.

Do Trnavy si ho vybral legendárny Anton Malatinský ako svojho nástupcu. Vedenie Spartaka získalo Hucka z Kovosmaltu Petržalka za v tých časoch obrovskú finančnú čiastku. Hucko sa stal najdrahším slovenským trénerom.

„Petržalčania za môj prestup vyžmýkali z Trnavy stotisíc korún, išlo na tú dobu o mimoriadne vysokú sumu a najmä to nebola bežná prax," spomína Ján Hucko, ktorý je dnes možno najstarším futbalovým trénerom na svete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Pravda

Diskusia

Podobné články