Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hviezdy budúcnosti Realu Madrid: 15-ročná gólová mašina nastrieľala viac ako 100 gólov za tri roky v akadémii

MADRID - O tomto 15-ročnom chlapcovi sa hovorí ako o hviezde budúcnosti Realu Madrid. Góly strieľa ako na bežiacom páse!
Zdroj: 35191
Zdieľajte:

Iker Gil. Päťnásťročný chlapec, ktorý patrí medzi najžiarivejšie prospekty v akadémii Realu Madrid. Hovorí sa o ňom ako o budúcej hviezde "bieleho baletu".

Nechajme hovoriť čísla. Od príchodu na Valdebebas v roku 2017 nastrieľal viac ako 100 gólov v priebehu troch sezón!

Začiatky v Zaragoze

Gil začínal v svojom rodisku - Zaragoze. Terorizoval obrany súperov v dresoch miestnych klubov La Muela, Óliver a La Amistad. Prvý veľký krok v svojej kariére spravil, keď sa pripojil v roku 2015 k mládežníckemu tímu Realu Zaragoza. Pokračoval vo výraznom progrese a upútal pozornosť predstaviteľov Real Madrid.

Za výber Realu do 13 rokov nastrieľal 33 gólov v 24 ligových vystúpeniach. Za výber do 14 rokov v nasledujúcej sezóne nastrieľal dokonca 51 gólov v 24 stretnutiach. Priemer mal viac ako 2 strelené góly na zápas. Neuveriteľné.

Prečítajte si aj

Skazený malý chlapec! Figurína, ktorá si myslela, že celý tím je o ňom. James Rodriguez dostal náklad, ako ešte nikdy

Postúpil o kategóriu vyššie. No neprestáva udivovať. V tejto sezóne nastupuje za výber do 15 rokov a pred prestávkou spôsobenou pandémiou strelil 32 gólov v 18 vystúpeniach. Takmer priemer dvoch strelených gólov na zápas.

Pozvánka do reprezentácie

Iker Gil je charakteristický rýchlosťou a energiou. Má výborný pohyb bez lopty, výborne zakončuje v pokutovom území a spôsobuje starosti každému obrancovi, ktorý sa proti nemu postaví. Nie je žiadnym prekvapením, že jeho famózne výkony v akadémii Realu Madrid mu priniesli pozvánku do reprezentácie Španielska. Tréner výberu do 15 rokov Julen Guerrero mu doprial šesť štartov a Iker Gil sa mu odmenil štyrmi gólmi.

V budúcej sezóne ho čakajú opäť veľké veci. Posunie sa do výberu Realu do 16 rokov a nastupovať by mal aj za španielsku sedemnástku, ktorá bude bojovať o postup na MS 2021 v Peru. Vzhľadom k svojmu mladému veku to nebude mať jednoduché, ale keď sa pozrieme na jeho gólový apetít, má určite na to.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články