Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bol bezdomovcom a hladný žobral na ulici, neskôr kapitánom United aj Francúzska! Nechcem obdiv, ale motivovať deti

PARÍŽ - Z bezdomovca a žobráka sa vypracoval na kapitána Manchesteru United a Francúzska. Vyrozprával svoj úžasný príbeh - nie pre obdiv, ale ako motiváciu pre ostatných.
Patrice Evra v drese Manchester United.
Zdroj: TASR-archívna
Zdieľajte:

Príbehy, ako sa z ťažkých pomerov dostať na vrchol, motivujú. Jeden z nich vyrozprával jeden z najlepších ľavých obrancov v histórii futbalu Patrice Evra.

Ťažké začiatky

V podcaste Manchestru United spomínal na svoje ťažké začiatky. Život na ulici, žobranie, hlad. Tým všetkým si musel Evra prejsť.

„Mal som veľa súrodencov, mali sme to ťažké. Áno, žili sme v krásnom Paríži, no boli časy, keď sme bývali na ulici a nemali sme čo do úst. Brat Dominique pracoval v McDonalde, chodieval som za ním počas obedných prestávok a dával mi kúsky jedla. Nehanbím sa povedať, že som pred obchodmi žobral o peniaze. Sedel som tam a keď šiel niekto okolo, žiadal som o euríčko. Niekedy mi prispeli, inokedy nie. Keď sa podarilo, šiel som si kúpiť sendvič."

Nie raz sme boli svedkami toho, že práve z najťažších pomerov vyrástli tí najlepší športovci. Museli sa od detstva predierať životom, spoznali, čo je to núdza a o to väčší hlad po víťazstvách a bojovnosť mali počas športovej kariéry. Evra by preto na svojom ťažkom detstve nič nemenil. Ako sám hovorí, vďaka tomu bol tak úspešným hráčom. A možno aj kvôli tomu, že bol zocelený ulicou, patril medzi najnekompromisnejších obrancov. Počas svojej kariéry nazbieral 12 červených kariet.

„Boli to ťažké časy. No dokázal som aj vtedy nachádzať radosť a nič z toho, čo som prežil, by som nemenil, pretože som sa vďaka tomu stal mužom, akým som dnes. Keď uspejete, ľudia často vidia len výsledok. No veľa som sa naučil práve na ulici a zocelilo ma to. Po náročných MS v roku 2010 ma veľa ľudí kritizovalo. No uniesol som to, pretože na ulici som zažil omnoho ťažšie časy," priznáva.

Silným príbehom chce motivovať druhých

Z takýchto pomerov sa dokázal vypracovať na kapitána Manchester United, kapitána francúzskej reprezentácie, získal päť anglických titulov, dva talianske, vyhral Ligu majstrov a v roku 2009 ho vyhlásili za najlepšieho ľavého obrancu sveta. Inšpirujúce.

„Nie som obeť, necítim kvôli svojej minulosti smútok. Nerozprávam tieto veci kvôli tomu, aby ma ľudia obdivovali. Skrátka reprodukujem svoj príbeh a chcem motivovať deti, aby sa nevzdávali za žiadnych okolností," uzatvára svoj príbeh.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: podcast Manchestru United

Diskusia

Podobné články